1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Balti Assamblee idapartnerluskonverentsi fookuses on demokraatia tugevdamine
Balti Assamblee idapartnerluskonverentsi fookuses on demokraatia tugevdamine

Balti Assamblee idapartnerluskonverentsi fookuses on demokraatia tugevdamine

Täna Riigikogu konverentsisaalis toimuva Balti Assamblee idapartnerluskonverentsil keskendutakse piirkonna kaitsekoostöö edendamisele ja demokraatia tugevdamisele.

Balti Assamblee presidendi Urve Tiiduse sõnul muutis Venemaa agressioonisõda Ukrainas suurel määral meie julgeoleku ja majanduse olukorda. „Kuigi Ukraina aitamiseks ja piirkonnas julgeoleku tagamiseks on tehtud märkimisväärseid ja kõikmõeldavaid samme, siis väga palju on veel teha,“ sõnas Tiidus ja kinnitas, et idapartnerlusriikidel on alati olnud Eesti, Läti ja Leedu kindel tugi. „Balti Assamblee hindab koostööd Gruusia, Ukraina, Aserbaidžaani ja Moldova parlamentidega väga kõrgelt ja seisab ka edaspidi selle eest, et tihe koostöö idapartnerlusriikidega oleks nii Põhjamaade kui ka Beneluxi riikide, aga ka kogu Euroopa Liidu ja NATO prioriteetide nimekirjades erksa värviga alla joonitud.“

Konverents algab täna kell 9 Riigikogu konverentsisaalis Balti Assamblee presiidiumi ja välisminister Margus Tsahkna kohtumisega, millele järgneb kell 10 avasessioon, kus esinevad sõnavõtuga kolme Balti riigi spiikrid ja Euroopa parlamendi asespiiker Roberts Zile, ajavahemikus 11–13 toimuva sessiooni teemaks on kaitsekoostöö edendamine ja konverentsi teisel sessioonil kella 14–16 räägitakse demokraatia tugevdamisest.

  • Balti Assamblee on kolme Balti riigi parlamendi konsultatiivne koostööorganisatsioon, mis arutab vastastikust huvi pakkuvaid küsimusi. 2023. aastal on Balti Assamblee eesistujaks Eesti. Meie eesistumiseperioodi juhtmõtteks on vastupanuvõimeline, turvaline, usaldusväärne ja jätkusuutlik Balti regioon.
Head Uudised GoodNews