1. Avaleht
  2. Intervjuu
  3. BLOGIJATE ILUÕHTU! Blogija Eneli Rahula: tuleb lihtsalt kirjutada sellest, mis ka enda hingele midagi pakuks
BLOGIJATE ILUÕHTU! Blogija Eneli Rahula: tuleb lihtsalt kirjutada sellest, mis ka enda hingele midagi pakuks

BLOGIJATE ILUÕHTU! Blogija Eneli Rahula: tuleb lihtsalt kirjutada sellest, mis ka enda hingele midagi pakuks

IMG_3626grThaya Ilusalong viib 29. jaanuaril kokku ilu- ja moeblogijad ning mitmete tuntud brändide esindajad.

Tutvustamaks eelnevalt meie blogijaid, kes võtavad osa ka eksklusiivsest üritusest, anname sõna Eneli Rahulale.

Eneli, kui kaua olete blogi pidanud?

Alustasin oma esimese blogiga sõbranna eeskujul pea seitse aastat tagasi. “Investment in memories” kujunes välja reisiblogiks, kus jagasin enda elusündmusi ning muljeid ajal, mil elasin Londonis ning Itaalias. See oli suurepärane koht, talletamaks mälestusi, ja lähedased said jälgida minu tegemisi ning reisimuljeid.

Tuleval suvel saab minu praegune blogi Do-Dolce kolme aastaseks – laste puhul pidavat see üks raske eluiga olema, eks paistab, kuidas ma blogiga hakkama saan…

Kas blogimine oli ammune soov või kuidas üldse tekkis idee hakata blogima?

Kogu blogimine on nii suur osa minu elust ja ma teen seda eelkõige ikka iseenda jaoks. Vahel küll tekivad mõttepausid, kuid siiski on see väljund ja hobi, mida naudin. Algselt andis tõuke sõbranna, kes juba pidas blogi, kuid see ei oleks püsima jäänud, kui mulle ei meeldiks kirjutada ning pildistada, tegeleda arendamise ja ideede elluviimisega.

Kui keeruline on pidada ilublogi?

Ma ei pane oma blogi rangelt ilublogide kategooria alla, sest olen ise väga mitmekülgne. Jagan kõike, mis mind inspireerib – olgu selleks siis jumestamine, reisimine, elu hobustega või hoopis midagi muud. Kuna ma naudin ilumaailma ja töötan vabakutseliselt ka jumestajana siis ma ei ütleks, et see on keeruline. Samas arvan, et näiteks ühele tõsisele metsamehele võib tunduda see maailm täieliku müsteeriumina. Tuleb lihtsalt kirjutada sellest, mis ka enda hingele midagi pakuks, sellisel juhul ei ole see suuremal osal ajast sugugi keeruline.

Kuidas  sattusite ilumaailma? Miks?

Pigem leidis ilumaailm ise mind üles — mäletan, et juba väga noorelt hakkasin huvi tundma igasuguste värvide ja potsikute vastu. Seega avastasin erinevad huulepulgad ning sinised lauvärvid enda jaoks juba üpris varajases eas, tänu sellele on muidugi osasid pilte lapsepõlvest valus vaadata, kuid seda enam näen, et areng on olnud üüratu.

Kui kaua võtab aega ühe postituse valmimine?

Kõik oleneb väga palju postitusest, kuid vaidlen tulihingeliselt kõigile vastu, kes arvavad, et blogimine on ülehinnatud või ei olegi töö. Postitada vähemalt kaks korda nädalas sisukaid artikleid koos kvaliteetsete piltidega, sealjuures olla aktiivne ka sotsiaalmeedias, avalikus elus ning arendada nii ennast kui blogi – see kõik võtab aega ja energiat.  Lisaks veel muidugi erinevad väljasõidud ja koostööd — osalen ise hetkel Nordic Bloggers Experience´l, mil reisin blogijatega üle maailma Soomes ja kohtun potentsiaalsete äripartneritega. Päevad on intensiivsed ja pikad, informatsiooni on palju, kuid sealjuures on saadud kontaktid ja kogemused on hindamatud! Kõik oleneb loomulikult ka sellest, mida soovitakse saavutada – pühenduda, luua bränd, nimi ja leida vahva lugejaskond, see on täiskohaga töö.

Rohkem infot Thaya Shop&Saloni kohta leiab SIIT!

Thaya

Usutles Joanna Müür

Head Uudised GoodNews