1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Eakate päevakeskused alustasid Nõmmel 23. hooaega
Eakate päevakeskused alustasid Nõmmel 23. hooaega

Eakate päevakeskused alustasid Nõmmel 23. hooaega

„Vaatamata keerulisele olukorrale alustasime sellel sügisel uut hooaega 42. rühmaga. Eakad tunnevad, et sotsiaalne suhtlus annab nende elule väärtuse,“ kommenteeris Nõmme linnaosavanem Grete Šillis eakatele suunatud tegevus Nõmmel kahes eakate päevakeskuses – Nõmme Majas (Valdeku 13) ja Pääsküla jaamahoones (Viisi 29).

„Meilt saavad eakad leida endale sobiva tegevuse, sest huviringide valik on väga lai. Populaarsed on erinevad võimlemisringid, mis võimaldab erineva füüsilise ettevalmistusega inimestel oma tervise eest hea seista,“ rääkis Šillis. „Meie eakad on öelnud, et nende jaoks on kodust välja saamine ja seltskonnas olemine väga oluline ning eriti tore on, kui saab tegeleda hobidega või midagi uut juurde õppida.“

Eakad saavad oma füüsist turgutada erinevates tantsuringides, kepikõnnis ja joogas. Lisaks käiakse ujumas ja bowlingut mängimas Mustamäe Elamus SPA-s.

Võõrkeeltes on võimalik ennast täiendada saksa, inglise ja soome keeles. Osalejate hulgas on hinnatud erinevad käsitöö, keraamika, siidimaali ja kunsti ringid. Nüüdseks juba aasta aega on Nõmme Maja 0-korrusel tegutsenud kangastelgedel kudujad, kellele on võrreldes varasemaga loodud sobivad tingimused.

Nõmme eakate käsitööliste loominguga on võimalik tutvuda erinevatel Nõmme laatadel ja nad on oodatud jõululaadale, mis toimub detsembris Nõmme Majas. Väike müügikiosk on igapäevaselt avatud ka Nõmme turul.

Eakad laulusõbrad saavad kaasa lüüa ansamblis Kanarbik ja teatrisõbrad kõnet harjutada kõnekunsti ringis. Nõmme eakate päevakeskus on Tallinnas ainulaadne, kuna siin tegutseb 14-liikmeline akordioniklubi Amulett. Nende pillimängu saatel toimub paar korda aastas meelolukaid pidusid.

Lisaks eeltoodule toimub Nõmmel kaks korda kuus kokandusring ja mälutreeningud. Pääsküla eakate keskuses on malering ja bridžiklubi.

Eakate keskustes tähistatakse rahvakalendri tähtpäevi ja korraldatakse erinevaid üritusi, ekskursioone ning ühiseid teatrikülastusi. Selle aasta sügis on küll mõnevõrra teistsugune ja suuremaid pidusid keskus ei tee, aga seda enam on võimalus enda ringirahvaga lustida. Lisaks saab päevakeskustes lehti lugeda ja võimalus on käia pediküüris ning juuksuris.

Päevakeskus ootab kõiki Nõmme linnaosa eakaid osa saama keskuse tegevustest. Lisainfo leiab siit.

Head Uudised GoodNews