1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. EASi mentorprogramm aitab ettevõtetel ambitsioonikaid eesmärke täita
EASi mentorprogramm aitab ettevõtetel ambitsioonikaid eesmärke täita

EASi mentorprogramm aitab ettevõtetel ambitsioonikaid eesmärke täita

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) kasvuettevõtetele suunatud mentorprogramm ootab uusi ettevõtteid, keda toetada strateegiliste eesmärkide elluviimisel. Üheksa kuud kestvasse programmi oodatakse ambitsioonikaid tootearendust või eksporti plaanivaid ettevõtjaid. Kandideerida saab 27. novembrini.

„Mentorprogramm on suunatud kiiresti arenevatele ettevõtetele, kes vajavad personaalset tuge ning nõu ja uusi teadmisi praktiliste väljakutsete lahendamisel,“ ütles EASi teenusejuht Karina Tomba. Tema sõnul võimaldavad personaalsed mentorid toetada ettevõtjaid nii tootearenduses, uutele turgudele sisenemisel kui ka sisemiste protsesside optimeerimisel. „Samuti keskendutakse programmis ka kriisijuhtimisele ja ärimudeli kohandamisele,“ lisas Tomba.

Igale programmi pääsevale ettevõttele ehk mentiile leitakse üheksaks kuuks koostööpaariliseks kogemustega ettevõtja ehk mentor. Mentorite sekka kuuluvad näiteks BaltCap Growth Fundi partner Heidi Kakko, endine Harju Elekter Elektrotehnika tehasejuht ning Espira ärinõustaja Kristjan Rotenberg ja tänavune aasta noor ettevõtja Jaan Hendrik Murumets IT ettevõttest Krakul. Kokku on valida mitmekümne erineva mentori vahel.

Mentorsuhe on suunatud ettevõtte äri kasvule, tema eesmärkide saavutamisele ja mentii isiklikule arengule. Mentorprogrammi käigus koostatakse ettevõtte tegevuskava järgnevaks kaheks aastaks, kaardistatakse ja eesmärgistatakse arenguvõimalused ning laiendatakse ettevõtja kontaktvõrgustikku. Lisaks leiavad programmi jooksul aset kümme mentiide vajadustele kohandatud töötuba, mida viivad läbi rahvusvaheliselt ja kodumaiselt tunnustatud oma valdkonna tipud.

Kandideerimine tänavuse mentorprogrammi II gruppi on avatud 27. novembrini. Kandideerimisavalduste ja vestluste alusel kutsutakse programmi 40-50 ettevõtjat ja sama palju mentoreid, kellest pooled on I grupi kaudu juba valitud. Mentorprogrammis osalemise tasu on 500 € (lisandub käibemaks) ühe mentii kohta kogu programmi peale.

Mentorprogrammist saab lähemalt lugeda siit.

Kandideerimiseks on vaja täita ankeet, mille leiab siit.

Kasvuettevõtte mentorprogrammi viib läbi EAS koostöös Civitta Eestiga.

Head Uudised GoodNews