1. Avaleht
  2. Haridus
  3. Edumus viib tehnoloogiaained koolidesse üle Eesti
Edumus viib tehnoloogiaained koolidesse üle Eesti

Edumus viib tehnoloogiaained koolidesse üle Eesti

Haridusalgatus Edumus pakub sügisel juba rohkem kui 80 gümnaasiumi koostööpartnerina õpilastele uuenduslikke tehnoloogia valdkonna veebikursuseid, kus õpetajatena on kaasatud IKT-spetsialistid ja startup-ettevõtjad.

“OSKA raport, mis prognoosib tööjõu ja oskuste vajadust, ennustab järgmisel kümnel aastal ebapiisavat tööjõupakkumist valdkondades, mille kiire kasv on seotud tehnoloogilise arengu, automatiseerimise ja digitaliseerimisega. On tähtis, et kõikidel õpilastel oleks võimalus juba kooli ajal neid teemasid enda jaoks avastada,” ütles haridus- ja teadusministeeriumi üldhariduse õpiteede ja õppevara nõunik Aivar Hiio.

„IKT valdkond on lai ja samamoodi saab Edumuses õppida nii analüütikat, disaini, äriarenduse poolt kui inseneeriat, programmeerimiskursused toimuvad ka rahvusvahelistes gruppides. Kursustega katame kaasajal olulised teemad nagu tehisintellekt, mängude arendus, e-poe loomine või virtuaalne reaalsus, millest haridustehnoloog või arvutiõpetaja koolis ei jõua detailidesse minna,” lausus haridusalgatuse Edumus tegevjuht ja asutaja Maria Rahamägi.

Pooled gümnaasiumidest on 2023/2024. õppeaastal Edumuse partnerkoolid, kelle õpilased saavad veebikursustel osaleda tasuta. Teiste koolide õpilased saavad kõikidele Edumuse veebikooli kursustele ligi soodsa kuutasu eest, 29€ kuus. Teist aastat tegutsevas veebikoolis on tänaseks õppinud juba rohkem kui 1500 noort ning sel sügisel on valikus üle 60 uuendusliku praktilise valikaine.

Edumuse partnerkooli, Tabasalu Gümnaasiumi direktori Grete-Stina Haaristo sõnul saavad riigigümnaasiumis õpilased ise omale valikained valida, õppekavas pole mooduleid ega kohustuslikke teemaplokke. „Edumusega saab oma aega ja õppekohta planeerida. Ennastjuhtiva õppija seisukohast on veebikool suurepärane valik, õpilane saab väga erinevate kursuste vahel valida ja koolina saab pakkuda sellist lisandväärtust, mida tunniplaan muidu ei võimaldaks,” lisas Haaristo.

  • Haridusalgatus Edumus aitab viia 21. sajandi oskused noorteni, pakkudes gümnaasiumi- ja kutsekooliõpilastele praktilisi valikainete kursuseid, mida annavad erialaspetsialistid. Veebikooli kursused kestavad kuni neli kuud ja on registreerimiseks avatud kodulehel school.edumus.ee.l
Head Uudised GoodNews