1. Avaleht
  2. Koos koroonast üle
  3. EESTI AITAB I Eesti toetab OSCE erivaatlusmissiooni Ukrainas 20 000 euroga
EESTI AITAB I Eesti toetab OSCE erivaatlusmissiooni Ukrainas 20 000 euroga

EESTI AITAB I Eesti toetab OSCE erivaatlusmissiooni Ukrainas 20 000 euroga

Eesti saadab OSCE erivaatlusmissioonile Ukrainas 20 000 eurot vastusena missiooni juhi abipalvele seoses COVID-19 nakatumise olukorraga. Erivaatlusmissioon on sattunud keerulisse olukorda, sest nakatumisnäitajad Ukrainas on kõrged ning selline olukord võib mõjutada missiooni töövõimekust. Eesti toetus aitab suurendada vaatlejate kaitse- ja testimisvõimekust.

Välisminister Urmas Reinsalu sõnul on vajalik erivaatlusmissiooni Ukrainas toetada. „Erimissiooni töö, mis on konflikti lahendamisel äärmiselt oluline, peab jätkuma katkematult. Seepärast on oluline tagada vaatlejatele vajalik kaitse ja arstiabi,“ selgitas Reinsalu.

Erimissiooni töö, mis on konflikti lahendamisel äärmiselt oluline, peab jätkuma katkematult. Seepärast on oluline tagada vaatlejatele vajalik kaitse ja arstiabi.

Erivaatlusmissioon käivitati 2014. aastal ning see koosneb relvastamata tsiviilvaatlejatest, kelle ülesandeks on koguda informatsiooni Ukrainas toimuva kohta, koostada igapäevaseid raporteid olukorrast ja aidata kaasa dialoogile erinevate poolte vahel, et jõuda rahu tagamiseni Ukrainas. Eestist on erimissioonil osalenud üle kümne vaatleja. Enamus neist teevad oma tööd konfliktipiirkonnas Ida-Ukrainas. Praeguse seisuga on vaatlejaid 800 ringis.

Head Uudised GoodNews