1. Avaleht
  2. Tunnustus
  3. Eesti baarmen võitis maineka World Class kokteilivõitluse Baltikumi finaali
Eesti baarmen võitis maineka World Class kokteilivõitluse Baltikumi finaali

Eesti baarmen võitis maineka World Class kokteilivõitluse Baltikumi finaali

Baarmenide olümpiaks peetava Diageo World Class Baltikumi finaali võitis Eesti baarmen Erik Tammeleht, kes sõidab septembris tervet Baltikumi regiooni esindama ülemaailmsele lõppvõistlusele Brasiilias.

„Ülemaailmne baarmenite võistlus World Class on arenenud kõige olulisemaks sündmuseks kokteilimaailmas, kus ainult ei selgita välja parimaid, vaid mis pakub kokteilimeistritele ja huvilistele korraliku kooli,” ütles tänavuse Baltikumi finaali üks kohtunikke, tunnustatud baarmen Tarmo Piir. Ta lisas, et Eesti delegatsioon oli väga hästi esindatud ning baarmen Erik Tammelehe tugevuseks osutus loovus, hea ettevalmistus ja tehniline oskus. Viimane paistis eriti silma ootamatutes ülesannetes, milles ta suutis väga kiiresti adapteeruda ning kus paljud teised võistlejad kaotasid punkte.

Baltikumi võitja Erik Tammelehe tunded pärast võitu on enam kui ülevad. „Võidule aitas kaasa minu oskus jääda rahulikuks pingelises võistluses ja oskus töötada võimalikult puhtalt, sest kokteilid on kõigil võistlejatel rohkem kui ideaalsed. Aga World Class on palju rohkem kui head kokteilid, see on võistlus, kus külalislahkus ning paeluvad lood kokteilidest loovad tervikliku kokteilielamuse. Mul on suur au ja tunnen suurt vastutust kõigi Baltikumi baarmenide ees, sest sõidan esindama meie regiooni ja tahan seda teha kõige meeldejäävamal viisil,” sõnas Tammeleht.

Baltikumi juhtivaima jookide maaletooja Prike poolt eestveetava Eesti World Classi võistlushooaeg algas jaanuaris. Riia finaalvõistlusele pääsemiseks pidid osalejad läbima meistriklasse ning töötama välja etteantud komponentidega kokteilid. Selle tulemusel selgitati välja kuus Eesti parimat, kes astusid nädalavahetuse eel võistlustulle kaheteist parimaga Leedust ja Lätist.

Riia võistlustules pidid osalejad lahendama nii ettevalmistatud kui üllatusülesandeid, milles hinnati nii baarmenite kokteilide maitse omadusi, välimust ja keskkonna säästlikkuse nüansse kui ka esinemis- ja jutustamisoskusi.

Võistluse žürii koosnes parimatest kokteilimaailma asjatundjatest. Kuueliikmelisse žüriisse kuulus üks kohtunik igast Baltikumi riigist ning väliskülalistest olid kokteile hindamas Spiritual Coffee raamatu autor ja Maybe Sammy Sydney baari omanik Martin Hudak, Tanqueray No Ten Global Brand Ambassador Jenna Ba ning World Class Global 2022 kolmanda koha võitja Vítězslav Cirok.

  • Briti joogikontsern Diageo World Class on üks maailma tähtsamaid tippbaarmenite võistlusi, mis mõjutab kokteilikultuuri üle maailma ning mille kestel selgitatakse välja parim kokteilimeister. Eestis veab Diageo World Class võistluste korraldust Baltikumi juhtivaim jookide maaletooja Prike. Eesti osales World Class võistlusel esimest korda 2016. aastal. Järgmisel aastal lisandusid Läti ja Leedu baarmenid ning sellest ajast alates on Baltimaid finaalis esindanud kolme riigi ühine võistleja.
Head Uudised GoodNews