1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. EESTI FILMIDE EDETABELIS KOLMANDAL KOHAL! “Supilinna Salaselts” läheb maailma vallutama
EESTI FILMIDE EDETABELIS KOLMANDAL KOHAL! “Supilinna Salaselts” läheb maailma vallutama

EESTI FILMIDE EDETABELIS KOLMANDAL KOHAL! “Supilinna Salaselts” läheb maailma vallutama

Supilinna Salaselts_läheb maailma vallutamaMai keskel linastunud koguperefilmi “Supilinna Salaselts” on käinud Eestis vaatamas üle 90 300 inimese. Senises Eesti filmide üldedetabelis hoiab film kolmandat kohta filmide “Nimed marmortahvlil” ja “1944” järel ning “Vanad ja kobedad saavad jalad alla” ja “Seenelkäik” ees. Ühtlasi on tegu läbi aegade kõige vaadatuma Eesti lastefilmiga.

“Kuna Eestis on nii väikeste kui suurte filmisõprade süda võidetud, siis läheme filmiga edasi nii Euroopas kui Ameerikas,” sõnas filmi produtsent Diana Mikita. “Mitmed rahvusvahelised filmifestivalid on kinnitanud, et soovivad filmi oma programmi. Praeguseks on juba plaanis Cinekid laste- ja noortefilmide festival Hollandis, Schlingeni festival Saksamaal ning Zürichi filmifestival Šveitsis, lisaks ootavad “Supilinna Salaseltsi” oma programmi ka filmifestivalid Chicagos ja Lübeckis,” rääkis Mikita. “Kinolevisse peaks film peagi jõudma nii Soomes kui Prantsusmaal,” lisas ta.

Eestis saab hetkel filmi vaadata veel vaid selle sünnilinnas Tartus Cinamoni kinos. “Sügisel paneme filmi ka DVD-le, et väikesed filmisõbrad saaksid Supilinna laste seiklusi ka kodus vaadata. Kuna mitmele meie filmitegijatest, sealhulgas režissöör Margus Pajule on “Supilinna Salaselts” esimene täispikk mängufilm, siis oleme Eesti laste ja nende vanemate kiidusõnade eest piiritult tänulikud. Loodame, et teistest kultuuriruumidest pärit lapsed näevad filmi sama pilguga ja oskavad hinnata selle seikluslikkust ja salapära,” rääkis Mikita.

15. maist üle Eesti 25 kinos linastunud “Supilinna Salaselts” on Mika Keräneni lastekrimkadest innustust saanud koguperefilm. Supilinna Salaseltsi kuuluvad neli julget last, kes lahendavad põnevat müsteeriumi, mille käigus tuleb sukelduda ajalukku, pista rinda vastasjõuguga ning kasvatada oma vanemaid.

Seiklusfilmi võtted toimusid eelmisel suvel Tartus ja Lõuna-Eestis. Laste rollidesse kandideeris üle 5800 lapse.

Supilinna lapsi mängivad Olivia Viikant, Karl Jakob Vibur ja Hugo Soosaar Tallinnast, Arabella Antons Tartust, Gregor Kelder Saaremaalt, Sten-Markus Rohtla Rakverest ja Meriliis Lillemägi Pärnust. Laste kõrval näeb ekraanil Evelin Võigemasti, Mirtel Pohlat, Karin Raski ja teisi Eesti tippnäitlejaid. “Supilinna Salaseltsis” tegi näitlejadebüüdi ka kriitikutelt palju kiitust pälvinud Kaido Höövelson.

Head Uudised GoodNews