1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Film
  4. Eesti Filmimuuseum esitleb näituse “SIIN ME OLEME! Eesti filmi esimene sajand” kataloogi
Eesti Filmimuuseum esitleb näituse “SIIN ME OLEME! Eesti filmi esimene sajand” kataloogi

Eesti Filmimuuseum esitleb näituse “SIIN ME OLEME! Eesti filmi esimene sajand” kataloogi

Eesti Filmimuuseum esitleb näituse SIIN ME OLEME! Eesti filmi esimene sajandEesti Ajaloomuuseumi Filmimuuseum esitleb 29. jaanuaril 2014 näituse „SIIN ME OLEME! Eesti filmi esimene sajand“ kataloogi.

Eesti Ajaloomuuseumi Filmimuuseumi näitus „SIIN ME OLEME! Eesti filmi esimene sajand“ http://www.ajaloomuuseum.ee/et/naitused-ajaloomuuseumis/avatud-naitused/708-siin-me-oleme-eesti-filmi-esimene-sajand tutvustab Eesti filmiajalugu läbi filmitegemise protsessi. Tegemist on ainsa siinset filmi- ja kinolugu tervikuna tutvustava näitusega, mis kajastab omal moel ka Eesti filmi uurimise hetkeseisu.

Värskelt valminud kataloog heidab pilgu meie filmilukku, mis koosneb armastatud ja unustatud filmidest, meeldejäävatest tegelaskujudest, filmide saamislugudest ja nendega seotud legendidest ning paljust muustki. Sarnaselt näitusele on ka kataloog üles ehitatud filmitootmise protsessi etappidele. Raamat sisaldab ekpositsiooni teksti- ja fotomaterjali kõrval ka lisainfot, mis mahukal näitusel kohta ei leidnud, ent annab väärtuslikke teadmisi Eesti filmi- ja kinoajaloost. Samuti toome lugejani Eesti filmiloo personaalsema tasandi, lisades koondkäsitlusele filmitegijate mälestusi, mis avavad siinse filmitootmise arengut selles osalenud inimeste pilgu läbi.

Kataloog on rikkalikult illustreeritud ja sisaldab lisaks fotomaterjalile ka näitusel eksponeeritud esemete pildistusi. Kataloog on eesti ja inglise keeles.

Täname kõiki sõpru, kolleege, tekstide autoreid, konsultante ning muidugi Eesti filmirahvast hea nõu ja abi eest!

Head Uudised GoodNews