1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. EESTI KAITSEVÄELASED! Liibanonis teenivad Eesti kaitseväelased tähistavad täna võidupüha
EESTI KAITSEVÄELASED! Liibanonis teenivad Eesti kaitseväelased tähistavad täna võidupüha

EESTI KAITSEVÄELASED! Liibanonis teenivad Eesti kaitseväelased tähistavad täna võidupüha

Liibanonis teenivad kaitseväelased tähistavad võidupühaLõuna-Liibanonis teenivad Eesti kaitseväelased tähistavad täna oma Soome ja Iiri kolleegidega võidupüha.
„Vabadussõjas osalenud võitlejad kaitsesid vaid loetud kuude eest välja kuulutatud Eesti vabariiki. Nende pühendumus ja kirg tagasid Eesti vabaduse ja nüüd on see vabadus usaldatud meie kaitsta,“ ütles Liibanonis teeniva Eesti kontingendi ülem major Kuido Põldoja hommikusel rivistusel ja lisas, et Eesti üksuste osalemine ÜRO rahuvalveoperatsioonil UNIFIL suurendab Eesti kaitsekoostööd erinevate liitlasriikidega ja panustab seega otseselt Eesti julgeolekusse.

Eesti kontingent jätkab võidupüha tähistamist spordivõistlusega, kus Soome-Iiri pataljoni võitlejad võtavad mõõtu näiteks soomuki PASI rehvi kantimises ja meeskondlikult üldhariduslikele küsimustele vastamises. Samuti tuleb võitlejail panna hulgast relvaosadest kokku kolm erinevat relva ja palju muud.

Õhtul aga teevad sõdurid sauna, grillivad ja vaatavad filmi „1944“. Grillimise teeb eriliseks Eestist Liibanoni saadetud kodune toit, mille hulgas leidub musta leiba, suitsuvorsti, marineeritud kurki ja maiustusi. Lisaks saatis A. Le Coq Liibanonis teenivatele sõduritele võidupüha puhul alkoholivaba õlut.

Koos UNIFIL operatsioonil teenivate kaitseväelastega tähistavad võidupüha ka ÜRO vaatlusmissioonil UNTSO teenivad eestlased.

ÜRO rahuvalvemissioonil UNIFIL teenib ligi 40 Eesti kaitseväelast, kellest suurema osa moodustab rühmasuurune üksus, mis on komplekteeritud peamiselt Scoutspataljoni B-kompanii baasil. Eesti jalaväerühm on osa Soome-Iiri pataljonist.

Head Uudised GoodNews