1. Avaleht
  2. Kunst
  3. Eesti Loodusmuuseumi fuajees on avatud välknäitus “Händkaku salapärane elu”
Eesti Loodusmuuseumi fuajees on avatud välknäitus “Händkaku salapärane elu”

Eesti Loodusmuuseumi fuajees on avatud välknäitus “Händkaku salapärane elu”

30. novembril avati Eesti Loodusmuuseumi fuajees välknäitus „Händkaku salapärane elu“, kus on uudistajatele välja pandud nii sügisel kuulsust kogunud muuseumi händkakk kui ka originaalkaku äraolekul muuseumile annetatud kaks asendushändkakku.

Foto: Ichie Visual

„Huvi kuulsa kaku järele on nii suur, et pea kõik muuseumi külalised uurivad algatuseks linnu kohta ning tihti tehakse staarsulelisega ka fotosid,“ ütles Eesti Loodusmuuseumi direktor Heidi Jõks. „Leidsime, et parim võimalus infojanu leevendamiseks on luua välknäitus, kus tutvustame lisaks meie enda kakule ka kahte väga põneva saatusega asenduskakku ning räägime selle salapärase linnu eluolust põhjalikumalt,“ lisas Jõks.

Huvi kuulsa kaku järele on nii suur, et pea kõik muuseumi külalised uurivad algatuseks linnu kohta ning tihti tehakse staarsulelisega ka fotosid.

Foto: Ichie Visual

„Tihtipeale kaasnevad topistega põnevad lood. Paraku küll lood, mis lõppenud kurva õnnetusega, kuid loodusmuuseumis saavad nad uue elu ja panustavad nii loodusharidusse kui ka teadusesse,“ lisab Eesti Loodusmuuseumi zooloog ja kogude osakonna juht Lennart Lennuk.

Foto: Ichie Visual

Näitusel saab muuhulgas tuttavaks händkaku eluviiside, toidulaua ja pesaeluga ning näha Joosep Matjuse loodud lummavat videomaterjali händkaku tegemistest.

Foto: Ichie Visual

Näituse avamisel tänati ja tunnustati ka politseinikke Kaido Atspoli, Karin Kirstu ja Kätlin Maidrat, kes aitasid kakul leida kodutee ning kakkude annetajaid Toivo Lõhmust ja Tiit Lepaseppa. Kõik asjaosalised said kingiks Loodusmuuseumi aastase perepääsme ja tänukirja.

Foto: Ichie Visual

Välknäitus jääb muuseumi fuajees avatuks nii kauaks, kuni suur huvi kakkude vastu kestab ning see on uudistajatele tasuta.

Head Uudised GoodNews