1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Muusika
  4. Eesti noorte lauljate konkursi Grand Prix läks Põlvasse
Eesti noorte lauljate konkursi Grand Prix läks Põlvasse

Eesti noorte lauljate konkursi Grand Prix läks Põlvasse

Nädalavahetusel Kuressaares toimunud Eesti noorte lauljate konkursi Solistica 2022 võitis Põlva Muusikakooli õpilane Sireli Salum.

Iga osaleja esitas ühe laulu. Sireli esitas Siiri Sisaski laulu „Ma ei maga, ma ei söö”, klaveril saatis Riivo Jõgi. Sireli Salumi esinemine pälvis lisaks eritunnustuse parima jazz’i esitamise eest, teatas Põlva Muusikakool. Parimaks juhendajaks tunnistati tema õpetaja Margot Suur, kes sai žüriiliikmete ja konsultandi eritunnustuse – Sirje Medelli tunnustäht.

Konkursi eesmärk on pakkuda Eesti parimatele 4.–12. klassi solistidele esinemisvõimalust professionaalse saateansambli ja kvaliteetse helivõimendusega, võimaldada lauljatel end võrrelda eakaaslastega ning anda neile ja nende juhendajatele tagasisidet asjatundlikult konsultandilt ning žüriilt, tunnustada ja innustada andekaid soliste, rikastada kohalikku kultuurielu ja laulda eesti autorite muusikat.

Konkurss toimus kahes voorus. Eelvooru, mis toimus demovooruna ja videosalvestuse põhjal, registreerus 250 lauljat. Konkursi finaali pääses 62 parimat lauljat, mis toimus kolmes vanuseastmes. Grand Prix selgus pärast laureaatide väljakuulutamist, kus kõigi kolme vanusegrupi võitjad esitasid oma laulu uuesti ning neid hindas žürii laiendatud koosseisus Marek Sadam, Pille-Rite Rei, Toomas Uibo, Triino Lest, Priit Pruul, Sirje Medell ja Margus Vaher.

Head Uudised GoodNews