1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Eesti panustab Ukraina Filmifondi
Eesti panustab Ukraina Filmifondi

Eesti panustab Ukraina Filmifondi

Berliinis jätkuval Berlinale filmifestivalil loodi Euroopa Solidaarsusfond Ukraina filmidele. 13 Euroopa riigi koostöös sündinud ettevõtmise eesmärk on toetada Ukraina filmitegijaid ja filmitööstust.

Foto: Shutterstock.com

„Ukraina sõdib oma kultuuri nimel ja võidab ükskord selle sõja tänu tugevale kultuurile. Koos teiste riikidega panustame fondi, mis hakkab toetama Ukraina filmitegijaid. Me aitame Ukrainat kõigil tasanditel nii kaua, kui on vaja – ka kultuurivaldkonnas,“ ütles kultuuriminister Piret Hartman.

Fond toetab Ukraina režissööride filmiprojektide arendamist ja järeltootmist koos liikmeks astunud riikide filmitegijatega. Fondi kogumaht on miljon eurot. Eesti panustab fondi 50 000 eurot, fondi koordineerib Prantsuse Filmi Instituut.

  • Lisainfot taotlemise ja fondi kohta leiab SIIT!

Fondiga on liitunud 15 organisatsiooni 13 riigist. Esindatud on Belgia, Küpros, Horvaatia, Eesti, Prantsusmaa, Saksamaa, Kreeka, Iirimaa, Itaalia, Leedu, Luksemburgi, Hollandi ja Portugali filmiinstituudid või kultuuriministeeriumid, lisaks Euroopa Filmiagentuuride Ühendus.

Head Uudised GoodNews