1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Muusika
  4. Eesti parimad noorte pärimusbändid on Tradimus ja Duo Tuus
Eesti parimad noorte pärimusbändid on Tradimus ja Duo Tuus

Eesti parimad noorte pärimusbändid on Tradimus ja Duo Tuus

Viljandis selgusid Eesti parimad noorte pärimusbändid kahes vanusegrupis: kuni 16-aastaste konkurentsis noppis võidu Tradimus, 16-26-aastaste seas kuulutati parimaks Duo Tuus.

Tradimus, kes pälvis ka publiku lemmiku tiitli, on lastelaagrist Etnost väljakasvanud bänd ja sõpruskond, kellele meeldib seada nii eesti kui ka välismaa pärimusmuusikat. Bändi kuuluvad Jakob Ermann (viiul, eesti torupill), Katariina Nelli Tiisler ( karmoška, nuppakordion), Kertu-Liis Õnnis (14-keelne väikekannel, päkarauakannel), Mihkel Sildoja (karmoška, nuppakordion, eesti lõõts), Randmar Tuulemäe (mandoliin, oktavmandoliin) ja Susi Eerin Heinlo (viiul).

Žüriid juhtinud Karoliine-Lisette Kõiv ütles Tradimuse võitu kommenteerides: “Küll oli lõbus vaadata, kuidas neil oli lõbus koos mängida. Muusikategemine ei ole ju üksnes töö, vaev ja lõputu harjutamine, vaid pigem südamekutse ja suur rõõm. See paistis Tradimuse esinemise ajal ka lavalt välja.”

Žüriisse samuti kuulunud Maian Kärmas lisas, kuidas see on võimas ja teeb isegi kadedaks, et laval on noored, kes saavad mängida oma vanavanaisa salvestustelt õpitud muusikat. “Puhas pärimus igas mõttes,” nentis Kärmas.

Tartust pärit vanema vanusegrupi võitja Duo Tuus, kuhu kuuluvad Marta Külaots viiulil ja Herbert Konnula lõõtsal, on pärit Tartust. Kord otsustasid kaks pärimusmuusikutest sõpra võtta pillid kastidest välja ja teha midagi tuusa. “Kui kokku saavad viiul ja lõõts, sünnib sellest ainult ägedust,” kirjeldavad võitjad ise.

“Duo Tuus viis meid kuulajatena huvitavasse maailma oma dünaamilise mänguga, ühendades eksootika eesti pärimusmuusikaga ja suurepärase vokaaliga,” kinnitas žürii liige Marko Mägi.

Head Uudised GoodNews
tags: