1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Eesti sõlmis kultuurikoostöölepe Araabia Ühendemiraatidega
Eesti sõlmis kultuurikoostöölepe Araabia Ühendemiraatidega

Eesti sõlmis kultuurikoostöölepe Araabia Ühendemiraatidega

Kultuuriministeeriumi kantsler Kristiina Alliksaar ja Araabia Ühendemiraatide kultuuriministeeriumi kantsler Mubarak al Nakhi allkirjastasid täna Abu Dhabis Araabia Ühendemiraatide ja Eesti riigi vahelise kultuurikoostööleppe.

„See lepe, mida on ette valmistanud kolleegid, ministrid ja kantslerid juba pikka aega, on meie kahe riigi vahelistes suhetes oluline samm, mis loob võimaluse mitmekülgsele koostööle. Eestil ja Araabia Ühendemiraatidel on kultuurivaldkonnas mitmeid kattuvaid prioriteete – näiteks noorte kultuuriharidus, kultuuri kättesaadavuse parandamine, kultuuri digitaliseerimine ja loomemajandus. Koostöös saame nendes teemades tarmukalt edasi liikuda,“ ütles kultuuriministeeriumi kantsler Kristiina Alliksaar.

„Araabia Ühendemiraadid on meie kultuurivaldkonna aken Lähis-Ida turule murdmiseks. Meie muusikud ja dirigendid on viimastel aastatel siin aktiivselt esinenud ning on publiku poolt soojalt vastu võetud. Tulevikus tiheneb see kultuurivahetus kindlasti veel. On rõõm, et leidsime AÜE kolleegiga koheselt ühise keele loomemajanduse võimaluste osas. Ka nemad näevad kultuuris suurt potentsiaali majandusse panustajana, olgu see siis läbi intellektuaalomandi või valdkondade omavahelise sünergia,“ lisas Alliksaar.

„Mul on väga hea meel kultuurikoostöö kokkuleppe sõlmimise üle. Kultuur toob riike ja inimesi üksteisele lähemale, süvendab üksteisemõistmist ja aitab seeläbi ka ärikoostööd edendada. Näen kultuuris väga suuri võimalusi äridiplomaatia arendamiseks, eriti siinses regioonis. Suur osa meiega samameelseid riike on seda juba mõistnud ja panevad siin piirkonnas kultuurikoostööle suurt rõhku,“ ütles Eesti suursaadik Araabia Ühendemiraatides Jaan Reinhold.

Head Uudised GoodNews