1. Avaleht
  2. Tunnustus
  3. Eesti staaridest koosnev žürii valis toidulaadal parimaks hoidiseks porgandi-sidruni moosi
Eesti staaridest koosnev žürii valis toidulaadal parimaks hoidiseks porgandi-sidruni moosi

Eesti staaridest koosnev žürii valis toidulaadal parimaks hoidiseks porgandi-sidruni moosi

Olustvere oli eile sagimist täis, sest toimus hoidiste mess ja kohaliku toidu laat. Prominentne žürii valis aasta parimaks hoidiseks ning pärjas „VIP hoidis 2023“ tiitliga porgandi-sidruni moosi, mille valmistas Zerna Öko talu. Auhinnatud said ka rahva poolt valitud parim soolane ja magus hoidis ning aasta üllataja.

Zürii esimehe Dimitri Demjanovi sõnul ei ole 200 aasta jooksul maailmas midagi muutunud. „Muutunud on ainult variatsioonid vanadel teemadel. Alati ei jää meelde ainult keerulised ja mitme komponendiga maitsed vaid lihtsad ja eredad avastused, mis võivad koosneda ka kahest komponendist, sellistest nagu porgand ja sidrun, mis oskuslikult kokkupanduna annavad oivalise tulemuse, mida ka tõestas žürii poolt tunnustatud võidu hoidis“, tõdes Demjanov.

Juba mitmeid aastaid toidulaada tipphetkeks olnud ning ka laadalettidelt leitavaid hoidiseid rahvale tutvustava võistluse eesotsas oli sel aastal tuntud muusikutest, näitlejatest ja saatejuhtidest koosnev žürii. Sinna kuulusid tippkokk Dimitri Demjanov, näitleja Carmen Mikiver, näitleja Luule Komissarov, saatejuht Kristjan Jõekalda, muusik Jaagup Kreem, näitleja ja saatejuht Margus Tabor, laulja Anne Velli, näitleja Karin Tammaru, näitleja Jane Napp, Olustvere Teenindus- ja Maamaanduskooli direktor Arnold Pastak.

Pastaku sõnul on saaduste hoidistamine eestlaste jaoks aegade algusest olnud oluline toidu säilitamise viis, millest on tänaseks paljude jaoks saanud ka populaarne hobi. „Osalejaid on igal aastal aina enam ning inimestel ideedest puudust ei ole. Žürii maitsemeeled pandi korralikult proovile ja me kõik nõustume, et tiitli väärilisi võistlejaid oli väga palju. Kindlasti said laada külastajad palju inspiratsiooni ja toidukotid maitsvat kohalikku toodangut täis,“ ütles Pastak.

Lisaks selgus rahvahääletuse käigus ka parim soolane hoidis, milleks sai „Suvine Unistus“, mille valmistas Heleri Kiik. Parimaks magusaks hoidiseks valiti „Hea Tuju Moos“, mille valmistas Kallomäe talu ning üllataja tiitli pälvis „Peedi sinep“, mille valmistas Maia Orav.

  • Tänavu 19. korda toimunud traditsioonilisel Olustvere hoidiste messil ja toidulaadal pakkus enda toodangut ligikaudu 60 kohalikku tootjat.
Head Uudised GoodNews