1. Avaleht
  2. Poliitika
  3. Eesti suursaadik Türgis andis üle volikirja
Eesti suursaadik Türgis andis üle volikirja

Eesti suursaadik Türgis andis üle volikirja

Eesti suursaadik Annely Kolk andis üle volikirja Türgi presidendile Recep Tayyip Erdoğanile.

Tseremooniale järgnenud vestluses kinnitasid suursaadik ja president kahe riigi suhete kiiret arengut ja aktiivset koostööd liitlastena NATO-s. „Türgi on meile hea ja oluline liitlane julgeolekuküsimustes NATO-s ja soovime senise tugeva koostöö jätkumist ka tulevikus,“ sõnas Kolk. „Tänasin Türgit toetuse eest Eesti valimisel ÜRO Julgeolekunõukogusse, kus saame kindlasti teha tihedat koostööd.”

Türgi president rõhutas, et Türgi pole kunagi tunnustanud Eesti okupeerimist.

Suursaadik Annely Kolk töötab välisministeeriumis alatest 1999. aastast, kui alustas tööd juriidilises osakonnas. Alates 2007. aastast kuni 2010. aastani oli Kolk alalises esinduses Genfis ÜRO ja teiste rahvusvaheliste organsatsioonide juures poliitikaküsimuste diplomaat. Genfist tagasi tulles liitus Annely Kolk jällegi juriidilise osakonnaga ning alates 2014. aastast kuni käesoleva aasta sügiseni oli ta välisministeeriumi juriidiliste ja konsulaarküsimuste asekantsler. Suursaadikuna Ankaras on tal kaasakrediteeringud Aserbaidžaani ja Iraani. Annely Kolk valdab inglise, vene, soome, saksa ja prantsuse keelt.

Eesti suursaatkond Türgis avati 2001. aastal. Lisaks on Eestil aukonsulaat Antalyas, Bursas, Istanbulis, Mersinis ja Trabzonis.

Head Uudised GoodNews