1. Avaleht
  2. Haridus
  3. Eesti Tarbekunsti- ja Disainimuuseumi tegemistest sel sügisel
Eesti Tarbekunsti- ja Disainimuuseumi tegemistest sel sügisel

Eesti Tarbekunsti- ja Disainimuuseumi tegemistest sel sügisel

ETDM2. oktoobrist kuni 20. novembrini toimub disainiring II 10-14-aastastele, mis on jätk 2013. aastal toimunud esimesele disainiringile, mis keskendus disaini tutvustamisele. Külastati erinevaid disainiga seotud kohti (disainipoed, galeriid, ateljeed, kohvikud), vaadati ETDM-i näituseid ja täideti hoolega disainipäevikuid uute ideede, joonistuste ja mõtetega. Ringi lõpus toimus ETDM-i fuajees näitus osalejate disainipäevikutesse kogunenud ideedest.

Disainiringis uuritakse lähemalt ümbritsevat keskkonda/linnaruumi ja vaadatakse, kuidas seda saaks paremaks muuta. Külastatakse Linnalaborit ja suheldakse Haruharu tootedisaineritega, kes räägivad oma tööst ja tegemistest ning annavad head nõu. Sellest inspireerituna valmib osalejatel tootemakett, mis uurib, kuidas linnaruumi paremaks muuta.

Saab kogeda disainiprotsessi – idee, kavand, teostus – ning teada, millega peab arvestama, kui tahta paberil olev idee ka ellu viia. Oma mõtted saavad osalised üles märkida visandiraamatutesse, mis ootavad täiendamist ka pärast ringi.

Lisaks pööratakse tähelepanu näituse koostamisele – saadakse teada, kuidas sünnib üks näitus ja mis sellega kaasneb. Oluliseks näituse osaks on selle graafiline kujundus, milles kõik osalejad saavad kätt proovida, kujundades disainiringi näituse plakati.

Disainiringi lõpus toimub ETDM-i fuajees näitus valminud töödest.

Oodatud on nii eelmises disainiringis osalenud kui ka uued huvilised!

Disainiringi kava ja lisainfo: http://www.etdm.ee/et/yritusedprogrammid/disainiring_ii/

22. oktoobril kell 11.00 – 16.00 kutsutakse kõiki 9-13-aastaseid huvilisi sügisvaheaja linnalaagrisse, et tutvuda  Eesti tööstustekstiili ja disaini ajalooga. Külastatakse näitust „Eesti disain. Tööstustekstiil“ ja uuritakse tekstiilikunsti erinevaid võimalusi ETDM-i disaini püsiekspositsioonis. Katsetatakse noore tekstiilikunstniku Kert Viiarti juhendamisel siiditrüki tehnikat ja külastatakse erinevate disainerite ateljeesid Eesti Disaini Majas.
Osalejatel palutakse kaasa võtta hele puuvillane kangas, T-särk, riidest kott vms. Kohapeal saab osta heledast puuvillakangast kotitoorikuid.

Laagri kava ja lisainfo: http://www.etdm.ee/et/yritusedprogrammid/sygisvaheaja_linnala/

11. oktoobril 12.00 – 14.30 ning 1. novembril 12.00 – 14.30, kutsutakse noori alates 12ndast eluaastast siiditrüki töötuppa.
Näituse „Eesti disain. Tööstustekstiil“ raames saab proovida kätt siiditrükis. Töötoa juhatab ülevaatliku ringkäiguga näitusel sisse ETDM-i tekstiilikogu kuraator Helen Adamson, millele järgneb praktiline siiditrüki töötuba noore tekstiilikunstniku Kert Viiarti juhendamisel. Töötoas on haruldane võimalus trükkida spetsiaalselt valminud raamidega näitusel eksponeeritavatest kunstnik Bruno Sõmeri kangamustritest.
Osalejatel palutakse kaasa võtta hele puuvillane kangas, T-särk, riidest kott, padjapüür vms. Kohapeal saab osta heledast puuvillakangast kotitoorikuid.

NB! Kohtade arv on piiratud. Osalemine eelregistreerimisega aadressil haridus@etdm.ee

Head Uudised GoodNews