1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Eesti Vabariik 100 sünnipäevanädala juhatab sisse 100-pealine rahvatantsu kollektiiv
Eesti Vabariik 100 sünnipäevanädala juhatab sisse 100-pealine rahvatantsu kollektiiv

Eesti Vabariik 100 sünnipäevanädala juhatab sisse 100-pealine rahvatantsu kollektiiv

Täna õhtul on oodata kell 17.00 Rotermanni peaväljakule 100-pealist rahvatantsu kollektiivi, et juhatada sisse Eesti Vabariik 100 sünnipäevanädal. Tantsupeomuuseumi poolt korraldatud üritus on avapauguks kvartali pidustustele, aga algav nädal toob ka muud temaatilist.

Nii muuseumi kui kvartali ühiskingina esitletav tants koosneb seitsmest osast. Repertuaaris on tuntud ja armastatud pärimustantsud ja ka pealtvaatajad on oodatud ühiselt jalga keerutama. Samuti on Rotermanni 18 aadressil avatud nädala lõpuni rahvarõivaste näitus, kus võimalik kostüüme proovida ja pilte teha. Ekraanidel näeb eelnevaid tantsupidusid.

Kolmapäeval viib ajaloolane Jaak Juske läbi avastusretke, kus jutuks tuleb Rotermanni tööstuskvartali kujunemine, tööstusrevolutsiooni mõju Tallina arengule ja selle seos Eesti Vabariigi sünnilooga. Ringkäik algab kell 16.00 ja osalemine on tasuta.

Ja viimaks on, peale Stalkeri toidutänava restoranide- kui ka kaubanduspindade poolt pakutavate kingituste, üks kvartali kingitustest muusika. Eesti ühe kaasaegse helilooja poolt kokku pandud valik kohalikust muusikast, läbi aegade, kostub kõlaritest kuni märtsini välja.

Tänavu 189-aastaseks saavast Rotermanni kvartalist on kujunenud terviklik ja ainulaadne elukeskkond terves Eestis. Tallinna vanalinna naabruses arenev uuslinn on õdus ja sõbralik linnakeskkond, mida iseloomustavad ajaloohõnguline atmosfäär, silmapaistev ja huvitav arhitektuur ning muidugi suurepärane asukoht otse linnasüdames.

Head Uudised GoodNews