1. Avaleht
  2. Haridus
  3. EESTILIKUD SÕNAD I Täna kirjutasid etteütlust ka Mihhail Kõlvart, Eha Võrk ja Aivar Riisalu
EESTILIKUD SÕNAD I Täna kirjutasid etteütlust ka Mihhail Kõlvart, Eha Võrk ja Aivar Riisalu

EESTILIKUD SÕNAD I Täna kirjutasid etteütlust ka Mihhail Kõlvart, Eha Võrk ja Aivar Riisalu

Tallinna päeva etteütlusel panid teadmised proovile rekordilised 3015 keelehuvilist, nende seas linnapea Mihhail Kõlvart ning abilinnapead Eha Võrk ja Aivar Riisalu.

Etteütluse kirjutamise eel soovis linnapea Mihhail Kõlvart kõigile osalejatele ilusat Tallinna päeva ja huvitavat etteütlust. „Kui 2019. aastal otsiti rahvusringhäälingu algatusel kõige eestilikumat sõna, pakkus laulja Ivo Linna selleks välja sõna „kodu“. 30 aastat tagasi sai iseseisvaks meie kodumaa, Tallinn on meie kodulinn, ja keel on hinge kodu,“ rääkis Kõlvart. „Seega mul on väga hea meel, et selle aasta etteütluse teksti, mis on pühendatud Eesti taasiseseisvumise juubelile, loeb meile ette maestro Ivo Linna.“

Eriolukorra tõttu toimus Tallinna päeva etteütlus juba teist korda veebiformaadis. „Kuigi me ei saanud kohtuda Vabaduse väljakul, ei jäta me siiski lootust, sest ükskord me võidame niikuinii!“ rääkis linnapea. Etteütluse otseülekannet sai jälgida Tallinna Facebooki-lehel, Youtube’is ja etteütluse veebilehel.

Tallinna päeva etteütluse algatas 2013. aastal toonane abilinnapea ja praegune linnapea Mihhail Kõlvart. Etteütluse teema on alati olnud seotud Eesti kirjanduse, kultuuri ja Tallinna ajalooga. Möödunud aastal oli see pühendatud legendaarsete tallinlaste Jaan Krossi ja Georg Otsa 100. sünniaastapäevale. Teksti on lugenud populaarsed kirjanikud Andrus Kivirähk, Jan Kaus jt, samuti vigursuusatamise maailmameister Kelly Sildaru, muusik Reket ja näitleja Märt Avandi.

Head Uudised GoodNews