1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Eestlane esindab Euroopat Põhja-Ameerika suurimal kõnelejate konkursil
Eestlane esindab Euroopat Põhja-Ameerika suurimal kõnelejate konkursil

Eestlane esindab Euroopat Põhja-Ameerika suurimal kõnelejate konkursil

18. novembril toimub Kanadas, Torontos Põhja-Ameerika suurim kõnelejate konkurss – Grand Slam. Tiitli “Inspirational Speaker of the Year” nimel võistleb finaalis 14 inimest ja ainsa eurooplasena pääses nende hulka eestlane Anu Tähemaa.

Ainsa eurooplasena pääses finaali eestlane Anu Tähemaa.

Anu Tähemaa. Foto: Kerttu Kukk

Finaalikohtadest 9 selgusid varasemate konkursside võitjate vahel aasta vältel. Septembri viimasel nädalal toimus aga Wild Card Race voor, kus jagati välja veel viis kohta. Eeltingimus oli, et võistleja pidi juba olema näidanud end parimate hulgas eelnevatel rahvusvahelistel konkurssidel. 

Eestlane Anu Tähemaa, kes eelvoorudes oli saavutanud esineliku kohti mitmel korral, ja esitles oma TEDx kõne aprillis, kutsuti Wild Card Racei vooru korraldaja Speaker Slami poolt. Anu osutus selles voorus ülekaalukaks võitjaks, pääsedes edasi rahva üldise enamusega – kokku sai ta 477 häält, mis oli 30% kogu häälte arvust. 150 häält tuli Eestist, ülejäänud üle maailma. Igaüks sai hääletada vaid ühe korra.

Seega sõidab Anu Tähemaa juba novembris Kanadasse, Torontosse. Võidu teeb veel väärtuslikumaks ja rõõmu suuremaks tema jaoks asjaolu, et Kanada on olnud tema unistuste sihtkoht palju-palju aastaid. 

“Rõõm” on ka seekordse konkursi kõneteema ja Anu Tähemaa kui Corporate Maestro, lubab rahvusvahelise publikuni viia nii Eesti rahvalaulu kui ka rõõmu muusikast üldisemalt. “Kõne pikkus on viis minutit ja sel on üsna ranged kriteerumid. Muu hulgas tuleb kasutada ka huvitavaid sõnu ja eestikeelsed sõnad seda kindlasti on, “ märkis ta. 

Kõne pikkus on viis minutit ja sel on üsna ranged kriteerumid. Muu hulgas tuleb kasutada ka huvitavaid sõnu ja eestikeelsed sõnad seda kindlasti on.

Võistlus toimub Toronto CBC Glenn Gouldi stuudios. Selleks, et kogu võistlusega kaasnevad kulud – ca 5000 eurot katta, vajab Anu Tähemaa veelkord eestlaste toetust – olgu tegemist eraisikute või ettevõtetega. “Ma olen väga huvitatud viima killukest Eestimaad Kanadasse, Torontosse,” sõnas ta. Esimese ettevõttena on Anu tegemistele õla alla pannud Marimo, kelle loomingut Anu Kanadas kannab. 

“Kuna ma olen ainus finalist Euroopast, siis on kohalik meediatähelepanu kindlasti suur. Ikkagi eksootilisest kohast pärit, lisaks asjaolu, et pääsesin konkursile nii suure häälteenamusega,” lisas ta. 

  • Ettevõtetele on tal olemas eraldi sponsorluspaketid. Sõltuvalt toetussumma suurusest võib lisaks tavapärastele promovõimalustele valida ka näiteks kahepäevase meeskonnatöökoolituse, juhtimiskoolituse või enesekindla esineja koolituse vahel.
Head Uudised GoodNews