1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. EESTLASED KOJU I Tallink, GoBus ja Nordica aitavad täna õhtul ja öösel Eesti inimesi koju tuua
EESTLASED KOJU I Tallink, GoBus ja Nordica aitavad täna õhtul ja öösel Eesti inimesi koju tuua

EESTLASED KOJU I Tallink, GoBus ja Nordica aitavad täna õhtul ja öösel Eesti inimesi koju tuua

Eesti Turismifirmade Liitu kuuluvad Nordica, Tallink ja GoBus annavad teada, et aitavad täna õhtul Euroopa riikidest Eesti inimesi tagasi koju tuua ning paluvad seoses sellega võimalusel endast ja reisisoovist teada anda.

Tallinki laev Megastar ootab täna reisijaid Helsingis kuni kella 23.00ni, pileteid saab osta sadamast kohapealt kuni 22.50ni.

“Olukorras, kus riigid sulgevad piire, on kiire kojupöördumine väga tähtis, et mitte jääda välisriiki lõksu. Soome teatas täna, et kuulutab samuti välja eriolukorra ning kuigi laevaliiklus Tallinna ja Helsingi vahel ka pärast homset, 17. märtsi kindlasti säilib, ei tea me täna veel täpselt, millises ulatuses, seega tuleks kõigil Eesti kodanikel viivitamatult tagasi pöörduda,” ütles Tallinki kommunikatsioonijuht Katri Link.

Bussiettevõte GoBus saab aitab inimesi tagasi toimetada Lätist ning on olemas võimalus tuua inimesi ära ka Leedust, kui keegi peaks transporti vajama. Endast saab teada anda telefonil +372 5564 5753.

“Saatsime bussi Leedu-Läti piirile hädalisi ära tooma, sõidame tagasi põhitrassi pidi ning võime teha vahepeatusi, samuti sõita läbi Riia. Buss on suur ning kohti on, saame sinna reisijaid lisada. Bussi võib vajadusel kas või tee ääres hääletada,” rääkis GoBusi müügijuht Irene Sulger.

“Buss alustab täna öösel kella 3 paiku sõitu Leedu-Läti piiri äärest Läti poolselt osalt Grenstale-Salochiai piiripunktist,” lisas Sulger.

Riiklik lennufirma Nordic Aviation Group koos oma tütarfirmaga Xfly on samuti valmis Euroopast ja EL välistest lähiriikidest Eesti kodanikke koju tooma. Eraklientide poolt tellitud lend Hispaaniast on kavas lähiajal. Lendude toimumise võimalikkus sõltub erinevate riikide kehtestatud reeglitest. Erainitsiatiivil lendude tellimiseks tuleks pöörduda e-posti aadressile sales@nordica.ee.

Head Uudised GoodNews