1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Eia Uus hakkab vedama uut raamatuklubi
Eia Uus hakkab vedama uut raamatuklubi

Eia Uus hakkab vedama uut raamatuklubi

Rahva Raamat koos Eia Uusiga kutsub kõiki kirjandushuvilisi osalema uues raamatuklubis, mis alustab 21. mail kell 18.00 Viru Keskuse Rahva Raamatus. Klubi koondab kokku kirglikud raamatusõbrad, et igakuiselt valitud teoste üle arutleda.

Klubi koondab kokku kirglikud raamatusõbrad, et igakuiselt valitud teoste üle arutleda.

Eia sõnul võib lugemine olla küllaltki üksildane tegevus, ja eriti keeruline on, kui raamat puudutab, liigutab, vaimustab ja korda läheb – siis tahaks ju kellelegi rääkida, kuidas see su maailma raputas ja mõnel juhul isegi su elu muutis. “Kuna lugemisest saame tihti väga suuri emotsioone, on raamatuklubidel imeline omadus inimesi ühendada ja siduda. Kohtutakse ju ühise armastuse ja jagatud kogemuse tõttu – paljud sõprused on alguse saanud raamatuklubist,” selgitab klubi loomise tagamaid Eia Uus.

Kuna lugemisest saame tihti väga suuri emotsioone, on raamatuklubidel imeline omadus inimesi ühendada ja siduda.

Esimesel Rahva Raamatu klubi kohtumisel arutatakse Ia Genbergi auhinnatud lühiromaani “Pisiasjad” üle. Teos võitis Rootsi prestiižseima kirjandusauhinna Augustipreemia ning on nomineeritud maailma ühele tähtsaimale, Bookeri auhinnale. See, kas raamat selle tiitli ka võidab, selgub raamatuklubiga samal õhtul.

Foto: Sirly Oder

Eia Uus sai raamatupisikuga nakatatud õige varases eas ja hakkas lugema juba 3-aastaselt. Sellest ajast on ta kirglik bibliofiil, hariduselt kirjandusteaduse magister ning tema sulest on ilmunud kaheksa raamatut. Kui ta parasjagu ei loe või kirjuta, õpetab ta teisi kirjutama ja looma.

Rahva Raamatu klubis jagab Eia Uus teoste tagamaid, räägib põgusalt autorist ja selle kohast kirjandusmaastikul. Klubi kohtumised hakkavad toimuma kord kuus ja on avatud kõigile huvilistele. Raamatusõpradega ühiselt arutlemiseks ja uudistega kursis olemiseks saab liituda ka raamatuklubi grupiga Facebookis.

Head Uudised GoodNews