1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Sel laupäeval toimub Põhjala tehase Sepikojas luuleslämm!
Sel laupäeval toimub Põhjala tehase Sepikojas luuleslämm!

Sel laupäeval toimub Põhjala tehase Sepikojas luuleslämm!

Juba sellel laupäeval toimub Põhjala tehase Sepikoja galeriis luuleslämm, koos maailma- Euroopa- ,Balti- ja Põhjamaade luuleprõmmu meistritega. Luuleslämm/luuleprõmm on ka Baltimaades üha rohkem populaarsust koguv “performatiivne lääne kirjanduslik võitluskunst” , kus tullakse tekste kuulama ja autoritele kaasa elama.

Avaliku salongiõhtu käigus saab kogeda autorite enda loomingut ning publikul on võimalik otsedemokraatiaga välja selgitada parimad luuletajad ja oma lemmiku eest seista.

Norvēģija MarijaBlizna
Foto: Anni Suikkanen

Paljude andekate artistide seas astub lavale:

  • 2023. aasta luuleslämmi maailmameister, Lady La Profeta Kolumbiast
  • Meie oma kodumaine meister – Joonas Veelmaa – kes on 2023 Belgias toimunud luuleslämmi Euroopa meistrivõistluste võitja
  • Taani, Norra, Läti ja Leedu riiklike luuleslämmide meistrivõistluste võitjad ning palju teisi luuletajaid

Pärast slämmi on võimalik nautida Kolumbiast pärit poeet Lady La Profeta Euroopa turnee jaoks koostatud soolo programmi. Lady La Profeta on 2023. aasta luuleslämmi maailmameistrivõistluste võitja ning on võitnud ka Colombia 2021. aasta ja Kanada meistrivõistlused 2019. aastal.

Õhtu kulmineerub mõnusate vestluste ja jalakeerutusega džässiliku downtempo ja varjundirikka house muusika saatel. Mängivad muusik ja DJ FENU Tšiilist, DJ Ivonne Leon Kolumbiast ja Mixmaster Raitis Lätist – liitudes aeg ajalt luuletajatega ning nende riimidega mille raames põimitakse slämmerite elav-loomingut muusikaga – koostöös Berliinis baseeruva muusiku ja DJ FENU esituses.

  • Üritus toimub 27. aprillil Põhjala Tehase – Sepikoja Galeriis algusega 19:00
  • Hilinejad on saali lubatud luulet nautlema tulema.
  • Üritust korraldab Totaldobže Kunstikeskus, toetavad: Riia linnavolikogu, Taani Kultuuriinstituut , Läti Riiklik Kultuurkapitali Fond ja Põhjala Tehas.
Head Uudised GoodNews