1. Avaleht
  2. Poliitika
  3. ELi parlamendikomisjonide juhid arutavad Moldova eurointegratsiooni
ELi parlamendikomisjonide juhid arutavad Moldova eurointegratsiooni

ELi parlamendikomisjonide juhid arutavad Moldova eurointegratsiooni

Riigikogu väliskomisjoni esimees Marko Mihkelson osaleb täna Chișinăus toimuval Euroopa Liidu asjade komisjonide ja väliskomisjonide juhtide kohtumisel „United4Moldova“, kus arutatakse Moldova toetamist Euroopa Liidu liikmeks saamisel.

Mihkelsoni sõnul ei puuduta Venemaa vaenulikud plaanid üksnes Ukrainat, vaid Euroopa julgeolekut laiemalt. Seetõttu peavad lääneliitlased tema sõnul tegema kõik, et aidata Ukrainal sõda võita. „Samal ajal peab meil jätkuma tähelepanu ka Moldovale, mis on teinud keerulisest julgeoleku- ja majandusolukorrast hoolimata ELi kandidaatriigina suuri edusamme ning mille valitsus jätkab kindlalt Euroopa kursil,“ ütles ta ning kinnitas, et Eesti toetab Moldova eurointegratsiooni ja jagab hea meelega oma reformikogemust.

Euroopa Liidu riikide parlamendikomisjonide juhtide kohtumise avavad Moldova president Maia Sandu, parlamendi esimees Igor Grosu ja peaminister Dorin Recean. Kogu päeva kestval kohtumisel arutatakse Moldova parlamendi ja valitsuse esindajate osavõtul Moldova ELi integratsiooni, majandusarengut ning julgeolekut, sealhulgas energiajulgeolekut puudutavaid teemasid.

Head Uudised GoodNews