1. Avaleht
  2. Haridus
  3. ELUS TEADUS – käimas on Teaduslahingu võistluse eelvoorud
ELUS TEADUS – käimas on Teaduslahingu võistluse eelvoorud

ELUS TEADUS – käimas on Teaduslahingu võistluse eelvoorud

1191863_3113844730. jaanuarini toimuvad 15 maakonnakeskuses ja Tallinnas noorteadlaste projekti „Elus teadus“ ja Eesti Maaülikooli üliõpilaste koostöös korraldatava, põhikooliõpilastele suunatud Teaduslahingu võistluse eelvoorud.

Teaduslahingus saavad põhikooliõpilased igapäevaelus ette tulevatele probleemidele ja teaduslikele küsimustele käed külge panna ning leida läbi katsetamise ja meeskonnatöö neile lahendus.

Teaduslahingu projektijuht Kristi Parro avaldas heameelt, et juba esimesel võistlusaastal on Teaduslahingust osa võtmas üle 100 kooli võistkonnad. „Loodame, et võistlus kasvatab noortes uudishimu leida igapäevastest tegevustest killuke teadust. Õpilased tahavad üha rohkem avastada ja ei karda nii palju eksida, sest see, mis lõpuks loeb, on õppimine koos sõpradega ja mõnuga,” rääkis Parro.

Teaduslahingus osalevad 7.-9. klasside kolmeliikmelised võistkonnad. Kokku osaleb võistlusel 159 võistkonda 15 maakonnast ja Tallinnast. Iga piirkonna eelvooru võitja saab edasi finaali, mis toimub 15. mail Eesti Maaülikoolis.

Teaduslahingule panevad õla alla haridus- ja teadusministeerium ning Eesti Teadusagentuur.

Head Uudised GoodNews