1. Avaleht
  2. Haridus
  3. EMILI KOOL! Tallinnas avas uksed ainulaadne erakool
EMILI KOOL! Tallinnas avas uksed ainulaadne erakool

EMILI KOOL! Tallinnas avas uksed ainulaadne erakool

IMG_0298Eile toimus Tallinnas Ülemiste City linnakus uue unikaalse Emili kooli pidulik avamine – kahes esimese klassis alustas kooliteed kokku 20 last.

Emili kooli direktori Indrek Lillemägi sõnul on kooli eesmärk olla koht, kuhu iga laps tahab tulla. “Valmistame õpilasi ette ametiteks, mida täna pole veel olemas, mistõttu on olulisel kohal oskus ennast juhtida, õppida ning oma tegevust analüüsida,” selgitas Eesti nooremaid koolidirektoreid.

Tavapäraste 45-minutiliste ainetundide asemel algab iga koolipäev Ülemiste Citys asuvas Emili koolis tegevusi eesmärgistades ja aega planeerides. Töö ning puhkeaeg sõltub tegevuse iseloomust ning õppijate vajadustest. Uue kooli tähelepanu keskmes on laste lugemisrõõm ja -oskus, loetakse koos ning koolitatakse ka lastevanemaid. Samas on igal õpilasel isiklik tahvelarvuti, õpitakse tehnoloogiaga kasulikult läbi saama ja programmeerima.

IMG_0257

Õpilaste tööd struktureerivad suured projektid, mille kaudu ühendatakse traditsioonilised õppeained tervikuks. Lähtutakse riikliku õppekava üldosast, st toetatakse võrdsel määral nii õppija vaimset, füüsilist, kõlbelist, sotsiaalset kui ka emotsionaalset arengut.

“Emili kool on unikaalne koht, kus ainetunde kui selliseid ei ole ning esimesel koolipäeval ei anta lastele aabitsat vaid õpetajate enda kirjutatud ja kirjastatud raamat „Emili lood“,” rääkis Lillemägi ja lisas, et raamatu osaliseks saavad ka kooli alustavad jütsid, kes kirjutavad sinna sisse oma loo ning saavad illustratsioonid ise ära värvida,” kirjeldas Lillemägi.

Head Uudised GoodNews