1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. ENERGIALAENG! Eesti Energia avas töötajatele siseterviseraja
ENERGIALAENG! Eesti Energia avas töötajatele siseterviseraja

ENERGIALAENG! Eesti Energia avas töötajatele siseterviseraja

eesti energiaKuuendalt teisele korrusele koosolekule kiirustades liftiukse ees mõelda: “Kuidas on võimalik, et need jälle nii aeglaselt liiguvad?”, oli veel pisut üle aasta tagasi uues Eesti Energia Lelle kontorihoones täiesti tavaline. Trepikoda oli tühi ning seal kohtas vaid üksikuid eksinuid, kes mingil müstilisel põhjusel olid otsustanud jalgsi liikuda.

Täna on Eesti Energia peahoones aga hoopis teine energia. Kontor on hakanud liikuma. Ja mitte piinliku vaikuse saatel lifti pressituna, vaid kasutades siseterviserada nimega Energialaeng.

Energilised, motiveeritud ja särasilmsed töötajad ei ole Eesti Energias vaid sõnakõlks. „Loome võimalusi tervisespordi harrastamiseks ja innustame inimesi igapäevaselt liikuma, sest oleme veendunud, et regulaarselt tervisesporti harrastavad inimesed on tervemad ja õnnelikumad,“ ütleb energiakontserni toetustegevuste juht Annika Lipstal. Järjekordse Narva Energiajooksu ootuses korraldatud korrustevaheline mõõduvõtt näitas, et võistlusmoment muudab isegi trepist liikumise tegevuseks, mis loob töötajates elevust. Võistluse idee oli lihtne. Kuu aja jooksul kogusid töötajad kahel viisil tervisekilomeetreid.

Üks võimalus oli töövälisel ajal nautida värskes õhus jooksutrenni või kepikõndi terviseradadel. Teine, kilomeetrite mõttes vähem mõjus, aga kogu 8-tunnist tööpäeva aktiivsemaks muutev oli võimalus koguda korruseid trepist jalutades.

eesti energia2

Eesti Energia büroohoone sai võistluse käigus selleks ka ametliku 475 meetrit pika siseterviseraja Energialaeng. Igapäevane kilomeetrite ja korruste märkimine võeti silmapilkselt omaks ja sellest kujunes täielik hasart.

Kõige olulisem on aga tagasiside, et võistlus oli vaid tõuge uue harjumuse tekkimiseks. Kümned kontoritöötajad tõdevad täna imestunult, kui vähe nad varem päeva jooksul liikusid, kuidas nad lifti üldse oodata viitsisid ning kui palju energiat tegelikult natuke rohkem jalutamist juurde annab. Trepist käimine on saanud 16. korruselises büroohoones iseenesest mõistetavaks. Üheskoos kogusid ligi 250 kolleegi kuu aja jooksul 15 200 tervisekilomeetrit ning märkisid võistlusplakatitele üle 54 000 läbi käidud korruse.

eesti energia4

Büroohoonest saab lisaks statsionaarsele töökohale välja võtta palju enamat. Näiteks on lahutamatuks Energialaengu siseraja osaks ka terrassil kulgev Päikesenergiarada, kus toimus ühel reedehommikul virgutusvõimlemine. Et mitmekülgsust suurendada, leidus raja igal korrusel võistluse raames ka erinevad spordivahendid. Alates hularõngast ja hantlitest, lõpetades lauatennise ja korvpalliga. „Käin täna treppidest kindlasti palju rohkem kui varem. Kogu korrus sai võistlusest palju motivatsiooni ja motiveeris ka mind rohkem liigutama. Lahe on kolleegidega rajal kohtuda ja erinevaid harjutusi teha,” kommenteerib nelja nädalaga rekordilised 1 393 korrust läbinud Martin. Koos Martiniga osales ligi 50 töötajat ühel pärastlõunal ka Energialaengu orienteerumisvõistlusel. Kiire 20 minutit siserajal orienteerumist tõi töötajatele uut energiat, kolleegiga koos tuli läbida 5 punkti ja sooritada seal lõbusad sportlikud ülesanded.

eesti energia3

Taolised aktsioonid ei nõua palju aega ega ressurssi – pigem tahtmist ja pealehakkamist. Samas tasuvad end igati ära, kuna natuke elevust ja koostegemisrõõm annavad tulemuseks õnnelikumad ja motiveeritud töötajad.

Head Uudised GoodNews