1. Avaleht
  2. Haridus
  3. ESIMEST KORDA EESTIS! Esimene rahvusvaheline küberkaitse suvekool doktorantidele alustab tööd
ESIMEST KORDA EESTIS! Esimene rahvusvaheline küberkaitse suvekool doktorantidele alustab tööd

ESIMEST KORDA EESTIS! Esimene rahvusvaheline küberkaitse suvekool doktorantidele alustab tööd

ESIMEST KORDA EESTIS! Esimene rahvusvaheline küberkaitse suvekool doktorantidele alustab tööd

Hariduse Infotehnoloogia Sihtasutus (HITSA) koostöös Tallinna Tehnikaülikooliga korraldab Haridus-ja Teadusministeeriumi toetusel 12.-17. juulini 2015 Laulasmaal esimest korda Eestis rahvusvahelise küberkaitse suvekooli doktorantidele ja nooremteaduritele.

Küberkaitse suvekooli juhatavad Tallinna Tehnikaülikooli professor Olaf Maennel ja Cambridge’i ülikooli professor Jon Crowcroft.

Küberkaitse suvekooli eesmärk on õppida ja jagada teadmisi selle nimel, et saaksime elada ja turvaliselt tegutseda tuleviku digitaalses keskkonnas. Rahvusvaheline suvekool toetab Eesti riigi kuvandit küberkaitse kompetentsikeskusena ja oluline on Eesti kogemuse jagamine.

Suvekoolis osaleb 70 kuulajat kõikjalt maailmas alates British Columbia ja Berkley (California) ülikoolist Põhja-Ameerika läänerannikul kuni Adelaide’i ülikoolini Austraalias. HITSA juhatuse esimehe Erki Urva sõnul suurendab suvekooli korraldamine Eestis meie IKT kõrghariduse rahvusvahelist tuntust ning võimaldab kindlasti saada paremaid välisüliõpilasi ja -doktorante meie ülikoolidesse. Samuti edendab suvekool kontakte meie ja välismaiste ülikoolide õppejõudude vahel.

Ka Laulasmaal toimuva suvekooli lektorid, juhendajad ja mentorid on nii Eestist, Euroopast kui ka Ameerika Ühendriikidest. Esmaspäeval 13. juulil peab avaloengu küberkaitse valdkonna suurkuju professor Steven M. Bellovin Columbia Ülikoolist. Suvekoolis osalejatele tutvustatakse Eesti küberkaitse alast kompetentsi ja edulugu ning seda teevad Jaan Priisalu NATO Küberkaitse keskusest ja Eesti e-riigi arhitektid Andres Kütt, Heiko Vainsalu ja Mark Erlich Riigi Infosüsteemide Ametist. Kristjan Vassil Tartu Ülikoolist räägib e-valimistest.

Suvekoolis esinevad ka George Danezis (Londoni Ülikooli Kolledž), Timothy Griffin (Cambridge’i Ülikool), Mehis Hakkaja (Clarified Security), Tristan Henderson (St Andrews’i Ülikool), Richard Kemmerer (California Ülikool Santa Barbaras), Vern Paxson (Berkeley Ülikool Californias) Walter Willinger (Niksun), Ben Zevenbergen (Oxfordi ülikool) ja Richard Gold (Digital Shadows).

Kõik osalejad on suvekoolis osalemiseks teinud sissejuhatava uurimistöö ning ka suvekool lõpeb kirjaliku tööga, mille eest on võimalik saada ainepunkte.

Professor Olaf Maennel loodab, et juba esimeses rahvusvahelises küberkaitse suvekoolis osalevate lektorite suur huvi tulla õpetama „küberkaitse maailmalinna“ Tallinna aitab Eestil selle valdkonna kõrget taset veelgi kasvatada.

Head Uudised GoodNews