1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. ESITA KANDIDAAT! Veel nädal aega saab esile tõsta noorsootöö silmapaistvaid tegijaid
ESITA KANDIDAAT! Veel nädal aega saab esile tõsta noorsootöö silmapaistvaid tegijaid

ESITA KANDIDAAT! Veel nädal aega saab esile tõsta noorsootöö silmapaistvaid tegijaid

Tartus jätkub iga-aastane traditsioon tunnustada aasta noorsootöö tegijat, aasta noort tegijat, aasta noortesõbralikku tegu ning aasta noorsootöö teemalist üliõpilastööd. Tunnustusega kaasneb rahaline preemia 1250 eurot. Kandidaate saab esitada kuni 17. novembrini Tartu linnaportaalis.

Aasta noorsootöö tegija aunimetus võib kuuluda isikule või organisatsioonile, kes on Tartu noorte vabal ajal oskuslikult juhendanud noori nende annete avastamisel ja ideede teostamisel, viinud ellu edukaid projekte ja/või käivitanud uuenduslikke ettevõtmisi.

Aasta noor tegija aunimetus võib kuuluda isikule või isikutele vanuses 7-26 eluaastat, kelle Tartus toimunud omaalgatuslik ettevõtmine on võimaldanud noortel panustada kogukonda ja/või positiivselt mõjutanud noorte elu.

Aasta noortesõbraliku teo aunimetus võib kuuluda Tartus tegutsevale isikule või organisatsiooni ettevõtmisele, mis on aidanud muuta Tartu noorte elu meeldivamaks, uuenduslikumaks ja kaasavamaks.

Aasta noorsootöö teemaline üliõpilastöö – Tartu noorte või noorsootöö teemaline üliõpilastöö, mis on kaitstud auhinna määramisega samal või eelneval kalendriaastal riiklikult tunnustatud rakenduskõrgharidus-, bakalaureuse-, magistri- või doktoriõppekava lõputööna ning käsitleb Tartu noorte või noorsootöö jaoks päevakajalisi või uuenduslikke küsimusi, kasutades uuringu valimis Tartu noori või uurimisobjektina Tartu noorsootööd.

Ettepanekute seast valib tunnustuskomisjon välja noorsootöö aasta aunimetuste saajad. Komisjoni kuuluvad noorsootöö valdkonna organisatsioonide, linnavalitsuse ja noorte esindajad. 2020. aasta laureaadid tehakse teatavaks Tartu noorsootöö aasta tunnustussündmusel 3. detsembril.

Varasemate noorsootöö valdkonna tegijatega saab tutvuda siin.

Head Uudised GoodNews