1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. ETV2 asub koguma vaatajate vanu filmirulle
ETV2 asub koguma vaatajate vanu filmirulle

ETV2 asub koguma vaatajate vanu filmirulle

ETV2 asub koguma vaatajate vanu filmirulleSügisel ETV2 eetrisse jõudva uue elulise saatesarja tarvis algatavad sarja tegijad suure filmikogumise, et koos ajas tagasi vaadata. Kõik, kellel on kodus 8 või 16 millimeetrisel lindil talletatud kaadreid kodustest tegemistest või kohalikust elu-olust või ka lihtsalt olustikupilte, on oodatud seda saate “Kaheksa millimeetrit elu” tegijatega jagama.

“Omalt poolt digitaliseerime teie filmirullid ja paneme neist vanadest kaadritest kokku nostalgiahõngulise vaatamise,” ütles töössemineva sarja autor Kaidor Kahar. “Ärge laske visuaalsel pärandil kapis tolmu koguda, andke sellele uus elu,” kutsus ta huvilisi üles ideega kaasa tulema.

Sarja “Kaheksa millimeetrit elu” tegijad soovivad pakkuda kaasaelamisvõimalust ajastuhõngulisele visuaalsele materjalile – kuidas kasvasid lapsed, kuidas peeti pidusid, kuidas puhati, kuidas ehitati, jpm.

Aeg on muutnud kunagi ülesvõetud kaadrid hindamatuks, seepärast tehakse uues saatesarjas kummardus neile ajastukroonikutele, kes ei pidanud paljuks jäädvustada enda ümber toimuvat.

Oma filmimaterjali saate tegijatele toimetamiseks tuleb täita veebivorm ETV2 kodulehel. Lisateavet saab küsida e-posti aadressil filmirull@err.ee. Kõigi endast märku andnud filmiomanikega võetakse ühendust.

Head Uudised GoodNews