1. Avaleht
  2. Loomad
  3. Fahle Pargis avati erilise kontseptsiooniga loomakliinik
Fahle Pargis avati erilise kontseptsiooniga loomakliinik

Fahle Pargis avati erilise kontseptsiooniga loomakliinik

Värskelt uksed avanud Fahle Loomakliinik üllatab tavapärasest erilisema kontseptsiooniga: lisaks maailmatasemel diagnostika- ja ravivõimalustele on samaväärselt panustatud loomadele stressivaba keskkonna loomisesse.

„Loomakliiniku avarates ruumides tekib tunne, nagu oleks jõudnud loodusesse. Klaasist siseseinad on kaetud loodusvaadetega, millest läbi kumavad valguskiired tekitavad pärisloodusetunde. Ka loomade liikumistrajektoor ning ravi- ja diagnostikaalad on loogilised nii arstile kui ka loomale,“ rääkis Valdeko Paavel, kes on koos loomaarstide Kristo Klaasseni ja Ain Starastiga uudse kliiniku rajaja.

„Patsientide stressi peaks kõikjal loomakliinikutes vähendama. Seda saab teha nii sõbraliku keskkonna kui ka kiire ja täpse tehnoloogia olemasolu abil,“ rääkis Paavel. „Nii loomade kui ka inimeste ravi peab olema tõenduspõhine ja baseeruma täpsel diagnostikal. Kvaliteetse tehnoloogia abil saame loomi efektiivselt diagnoosida ja ravi täpselt sihtida ning seeläbi looma üleliigse stressi ja tarbetute toimingute eest säästa,“ lisas Paavel.

270-ruutmeetrisel kliinikupinnal asuvad suur hambaravi osakond, operatsiooniala, ultrahelikabinet, vastuvõtutuba, päevastatsionaar koertele ja kassile, puhkeruumid personalile, registratuuriosa ja muud vajalikud ruumid. Loomakliinikus on töökoht 6-8 arstile ja kliinik on võimeline päevas 30-40 patsienti teenindama. Esimestena asuvad kohapeal loomaarstidena tegutsema dr. Inge Mängel, dr. Harles Kaup jt. Kliinikusse on oodatud kõik väikeloomaomanikud, kes vajavad abi alates toitumisnõustamisest, kiibistamisest ja vaktsineerimisest kuni diagnostika ja ravini välja.

Ka kliiniku asukoha valikul sai otsustavaks mugavus loomaomanikele. „Loomakliiniku sissepääs asub kergesti leitavas kohas Tartu maantee äärse parkimisplatsi ees. Siinne piirkond areneb ja kasvab kiiresti ning koondab ka järjest enam loomapidajaid, kes tulevad siia piirkonda tööle või elama. Fahle avar ja valgusküllane arhitektuur üksi loob heaolutunnet nii loomades kui ka inimestes ja inspireeris meid seekord pisut erilisemat kliinikut looma,“ rääkis Paavel.

Uus kliinik kuulub Vetminds Investi iseseisvate kliinikute grupp, kuhu kuuluvad kaheksa kliinikut.

Head Uudised GoodNews