1. Avaleht
  2. Tunnustus
  3. Fairmus valiti HEMI inkubaatorprogrammi üheks võitjaks
Fairmus valiti HEMI inkubaatorprogrammi üheks võitjaks

Fairmus valiti HEMI inkubaatorprogrammi üheks võitjaks

Kodumaine muusikaidu Fairmus osutus rahvusvahelise HEMI Music Hub inkubaatorprogrammi üheks lootustandvamaks muusikaettevõtteks. Kuus kuud kestnud programmis osalenud ettevõtete hulgast valiti välja kuus võitjat, kelles žürii nägi suurimat potentsiaali muusikatööstuse muutmisel. Lisaks Fairmusile on Eestist pärit veel kaks võitjat, artisti management– ja kirjastusettevõte Tier Music ning MYM.ee.

Fairmusi tegevjuhi Reigo Ahvena sõnul oli suur võit ainuüksi inkubaatorprogrammis osalemine. „HEMI Music Hubis kaasalöömine avas Fairmusi jaoks mitmeid uksi. Meil oli võimalus tutvuda mitmete Euroopa muusikatööstuse tippude ja professionaalidega, kes alguses suhtusid meie ettevõtmisse pigem skeptiliselt, kuid mida aeg edasi, seda rohkem nad mõistsid, kuidas Fairmus teistest voogedastusplatvormidest eristub. See, et Euroopa kirkamad muusikainnovatsiooni tipud meid ühe lootustandvama iduettevõtte auhinna vääriliseks peavad, võtab korra ikka sõnatuks,“ rääkis Ahven.

Ahven lisas, et tänu inkubaatorprogrammile said nad osaleda mitmetel suurtel rahvusvahelistel muusikamessidel, ent suurimat väärtust lõi nende jaoks mentorlus. „Meie mentor Hannes Tschürtz (Ink Music) aitas Fairmusil kuue kuu jooksul meeletult areneda ning toetas meid igakülgselt nii nõu kui jõuga,“ rääkis Ahven.

Lisaks Fairmusile osutus üheks võitjaks Tier Music,  Eesti artisti management– ja kirjastusettevõte, mis tegeleb lisaks originaalautorite, nende loomingu esindamiseoe ja abistamisele ka mitme tuntud eestimaise artisti muusika litsentseerimisega ehk sünkroniseerimisega. Firma kataloogi kuuluvad lood artistidelt nagu NOËP, Sander Mölder, Mick Pedaja, Frankie Animal, Miljardid, Trad.Attack!, Anett jpt. Võidukas oli ka MYM.ee, kes pakub samuti management teenuseid.

Head Uudised GoodNews