1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. FOTOD! Eiki Nestor Eesti lipu auks: olgem uhked tema üle, nii nagu oleme uhked Eesti Vabariigi üle!
FOTOD! Eiki Nestor Eesti lipu auks: olgem uhked tema üle, nii nagu oleme uhked Eesti Vabariigi üle!

FOTOD! Eiki Nestor Eesti lipu auks: olgem uhked tema üle, nii nagu oleme uhked Eesti Vabariigi üle!

Fotod: Riigikogu fotoarhiiv

Riigikogu esimees Eiki Nestor tänas Eesti lipu 134. aastapäeva hommikul Toompeal Kuberneri aias Pika Hermanni torni jalamil toimunud pidulikul tseremoonial Eesti Lipu Seltsi, Reaalkooli ja Kindral Johan Laidoneri Seltsi ning kinkis neile sinimustvalge lipu.

„Eriline rõõm on heisata sinimustvalget täna – Eesti Vabariigi juubeliaastal,“ ütles Nestor. „Keegi ei tea, kas Eesti Üliõpilaste Seltsi liikmed oskasid aimata, et nad annavad meile sadadeks aastateks kaasa värvid, mis meid on hoidnud ja ühendanud, kaitsnud ja kasvatanud, aga kindlasti olid nad veendunud selles siis, kui nad Vaimatsverre Lääne-Mardi tallu meie lipu hoiule andsid, sest vaba riik pidi ju ükskord jälle sündima.“

„Lipp lehvib ja olgem uhked tema üle, nii nagu oleme uhked Eesti Vabariigi üle!“ sõnas Nestor.

Riigikogu esimees tänas Eesti Lipu Seltsi lipuga seotud traditsioonide hoidmise eest ning kinkis seltsile Pika Hermanni tornis lehvinud lipu.

Piduliku kandelipu kinkimisega tänasid Riigikogu ja Eesti Lipu Selts Tallinna Reaalkooli ja Kindral Johan Laidoneri Seltsi. Lippe annetatakse nendele, kes on aktiivselt osalenud Eesti Lipu Seltsi poolt korraldatud oluliste tähtpäevadega seotud üritustel ning tegelenud Eesti ajaloo ja riikliku sümboolika tutvustamisega.

Riigilipu piduliku heiskamise tseremoonial kõneles veel Eesti Lipu Seltsi esimees Jüri Trei ning õnnistussõnad ütles Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku peapiiskop Urmas Viilma. Tseremooniast võtsid osa ka peaminister Jüri Ratas ja president Arnold Rüütel.

Lipuheiskamise toimkonnas olid Tallinna Reaalkooli liputoimkonna liikmed Liisa Marie Kerner ja Uku Kert Paidra ning Laidoneri seltsi esindajad Villu Loonde ja Jan Enriko Laidsalu.

Kuberneri aeda olid üles rivistatud vahipataljoni, Kaitseliidu, Naiskodukaitse, noorkotkaste, kodutütarde, skautide, gaidide ja akadeemiliste ühenduste auvalve, samuti seltside, ühingute ja koolide liputoimkonnad. Mängis Kaitseväe orkester ja laulsid Eesti Naislaulu Seltsi koorid.

Lipupäeva puhul on Pika Hermanni torn huvilistele avatud kell 14-19. Ladusama sissepääsu tagamiseks jagatakse külastajatele tasuta pääsmeid, kuhu on märgitud torni pääsu kellaaeg.

VAATA GALERIID!

Fotod: Riigikogu fotoarhiiv

Head Uudised GoodNews