1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. FOTOD I Eesti, Soome, Läti ja Leedu Punane Rist harjutavad tegutsemist laevaõnnetuse korral
FOTOD I Eesti, Soome, Läti ja Leedu Punane Rist harjutavad tegutsemist laevaõnnetuse korral

FOTOD I Eesti, Soome, Läti ja Leedu Punane Rist harjutavad tegutsemist laevaõnnetuse korral

Sel nädalavahetusel harjutavad Eesti, Soome, Läti ja Leedu Punane Rist tegutsemist laevaõnnetuse korral.

Foto: Eesti Punane Rist

Õppuse siht on proovida koostööd piiriülese evakuatsiooni korraldamisel. Täpsemalt seda, kuidas registreerida, lühiajaliselt majutada ja siis tagasi koduriiki saata inimesed, kes skripti kohaselt sattusid Hiiumaale Helsingist Klaipedasse teel oleva kruiisilaeva õnnetuse tagajärjel.

Foto: Eesti Punane Rist

Tegevus toimub Heltermaa ja Rohuküla sadamas ning Haapalus mujalgi, lausa neljas eri paigas.

Foto: Eesti Punane Rist

„Laevaõnnetuse kõrval on olukordi teisigi, mil võib tekkida vajadus korraldada ulatuslikku evakuatsiooni ehk suure inimhulga liikumist, olgu siis merevee tõus või militaarrünnak. Balti riigid ja Soome võiksid keerulistes oludes suuta ühtmoodi mõelda ja tegutseda, seepärast koos harjutamegi,“ rääkis Eesti Punase Risti õnnetusteks valmisoleku koordinaator ja õppuse juht Gert Teder.

Balti riigid ja Soome võiksid keerulistes oludes suuta ühtmoodi mõelda ja tegutseda, seepärast koos harjutamegi.

Foto: Eesti Punane Rist

Ta lisas, et Eesti Punasel Ristil on ligi sada vabatahtlikku, kes on koolitatud abistama erinevates suurõnnetustes ja kriisides. Tegutsema asutakse riigi kutsel ja toeks ollakse ametkondadele, mis päästetöid juhivad. Tarvidusel saadetakse abipalve naaberriikide Punase Risti rahvuslikele seltsidele; just nagu praegusel õppusel.

Foto: Eesti Punane Rist
  • Õppusel osaleb 60 inimest; kaasatud on ka Päästeamet, Naiskodukaitse ning Politsei- ja Piirivalveamet. Ettevõtmine saab teoks Euroopa Liidu projekti Evacuation Ready raames ja rahastusel.
Head Uudised GoodNews