1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Kultuuripeegel
  4. FOTOD I New Yorgis toimus Non Grata näitus ja performance “Täielik Vaimne Puhastumine”
FOTOD I New Yorgis toimus Non Grata näitus ja performance “Täielik Vaimne Puhastumine”

FOTOD I New Yorgis toimus Non Grata näitus ja performance “Täielik Vaimne Puhastumine”

Grace Exhibition Spaces Manhattanil New Yorgis toimus Non Grata näitus ja performance “Total Exorcism” – Täielik Vaimne Puhastumine.

Performance rääkis tänapäeva inimese individuaalsest eraldatusest, pidevast tähelepanuvajadusest, ängist ja oma üksinduse eksponeerimisest, sellest tulenevast vihast, igaühe eksistentsiaalsest võitlusest oma deemonitega, valitsevate tumedate jõududega, uue Bullet Proof Babies põlvkonna sünnist, ühiskonna tervenemisest ja terviklikkusest.

Ühiskondlikul tasandil annab see kõik tagasilöögi – Amazoni vihmametsad – maailma kopsud põlevad, polaarjää sulab, finantssündikaadid ja marionettidest poliitikud ajavad taga korporatiivset omakasu.

Performance  koos ulatusliku näitusega oli kulminatsiooniks Non Grata 3-nädalasele resideerumisele USA idarannikul.

New Yorgis loodud kunstiteosed eksponeerisid eri elu- ja  kultuurivaldkondade sünteesi Fusionismi vaimus. Residentuuri kasutati Non Grata poolt aastast 2006 – 2019 New Yorgi tegevuskunstiaktsioonide art a facte – performance dokumentatsioonidest kollaashe, kostüüme, atribuutikat, samateemalisi graafilisi teoseid mõõtudes 90 x 60 cm ja 1900 x 100 cm ja skulpturaalseid teoseid ja ja performance makette suure ruumiinstallatsiooni loomiseks.

 

Head Uudised GoodNews