1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. FOTOD I Paabulinnu sulgedest inglilasteni: selgusid kõige muinasjutulisemad jõuluvaateaknad
FOTOD I Paabulinnu sulgedest inglilasteni: selgusid kõige muinasjutulisemad jõuluvaateaknad

FOTOD I Paabulinnu sulgedest inglilasteni: selgusid kõige muinasjutulisemad jõuluvaateaknad

Kesklinna valitsuse korraldatud tänavuse jõuluvaateakende konkursi „Muinasjutulised jõulud“ parimad kujundused on selgunud. 17 osaleja seast pidas hindamiskomisjon kõige muinasjutulisemaks Katariina Gildi Keraamika, Virmaliste lasteaia ja Lilleaida vaateaknaid.

Tallinna Virmaliste lasteaed (Videviku 14). Foto: Kesklinna valitsus

Iga kaunistatud vaateaken oli omamoodi eriline, märkis hindamiskomisjoni esimees ja kesklinna vanem Monika Haukanõmm. „Aknaklaasi taha oli lendlema riputatud nii inglilapsi kui ka sätitud uhkelt vaasi paabulinnu sulgu. Paberist oli lõigatud eriilmelisi lumehelbeid ja mängitud värvi ja valgusega akna taustal,“ tõi ta välja.

Aknaklaasi taha oli lendlema riputatud nii inglilapsi kui ka sätitud uhkelt vaasi paabulinnu sulgu.

Samuti muutis akende ilmet päeva jooksul see, kui valge või pime oli õues. „Niisiis tuli hindamisel appi võtta kõikvõimalikud kriteeriumid ning vaadata näiteks ka lähemalt, kui osavalt on idee teostatud ning kuivõrd aken ümbritseva linnaruumiga terviku moodustab. Mitme silmapaari peale joonistus osalejate seast siiski välja võrdväärselt kaunis ja meeleolukas esikolmik,“ sõnas Haukanõmm.

Katariina Gildi Keraamika OÜ (Vene 12). Foto: Kesklinna valitsus

Hindamiskomisjoni kuulusid veel ajakirja Kodukiri peatoimetaja Malle Pajula, kunstnik Pilvi Tammoja, kesklinna valitsuse ettevõtluse sektori juhtivspetsialist Marika Pärn ja kesklinna valitsuse kultuuri- ja vaba aja sektori peaspetsialist Stiina-Maris Paulus.

Vaateakende jõulukujundused pandi üles ka Tallinna Kesklinna Valitsuse Facebooki lehele, kus sai oma lemmikule hääl anda. Enim poolehoidu pälvis rahvahääletusel Magdaleena lasteaia kujundus.

Magdaleena lasteaed (J. Vilmsi 9). Foto: Kesklinna valitsus

„Kaasasime sel aastal konkursile lasteaedasid ning koole ja kuigi võinuks arvata, et neil napib võrreldes ettevõtetega suurejoonelise vaateakna ehtimiseks vahendeid, siis ei olnud see sugugi nii. Oli tore näha, et just noorte käsitöö rahvale hinge läks,“ rääkis kesklinna vanem.

Kaasasime sel aastal konkursile lasteaedasid ning koole.

Hindamiskomisjoni valitud kolme parimat lahendust ning Facebookis enim hääli saanud vaateakent premeerib kesklinna valitsus 500 euroga.

  • Kesklinna valitsus valib kauneimaid jõuluteemalisi vaateaknaid alates 2000. aastast. Konkurss on innustanud linnaosa ettevõtteid, mittetulundusühinguid ja tänavu ka haridusasutusi jõuluajal oma vaateaknaid pühaderüüsse ehtima. Ühtlasi on see aidanud luua enam jõulumeeleolu kesklinnas.
Head Uudised GoodNews