1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. FOTOD I Peotule Sadalasse toomisega austati motokultuuri korüfeed Igor Ellissoni
FOTOD I Peotule Sadalasse toomisega austati motokultuuri korüfeed Igor Ellissoni

FOTOD I Peotule Sadalasse toomisega austati motokultuuri korüfeed Igor Ellissoni

XXVII laulu- ja XX tantsupeo tule tõid Sadalasse klubi Jõgeva MC ja teiste klubide mootorratturid. Tseremooniaga avaldati austust Jõgeva MC rajajale ja rahvusvahelise motomatkajate kokkutuleku Jõgevatrefi idee algatajale ning pikaajalisele korraldajale Igor Ellissonile, kes alustas motokultuuri edendamist Sadalas.

Jõgeva MC eestvedaja Eigo Ellisson, koorijuht Mare Talve ja tantsurühmade juhendaja Virve Muser

Peotule jõudmise Sadalasse juhatas sisse rahvapidu, mille avasid Eesti hümniga Kaitseliidu Jõgeva maleva ja Torma puhkpilliorkester. Esinesid rahvamuusikaansambel Tuustar, segakoor Sõbrahing, Laiuse-Sadala noorte segarühm, naisrühm Tantsulust ja Sadala lasteaia-kooli lapsed. Igor Ellissoni poeg Eigo Ellisson, kes on Jõgeva MC juhatuse liige, märkis, et laulu- ja tantsupeo toomine Laiuselt Sadalasse oli mootorratturitele auväärseks ettevõtmiseks ja andis positiivse emotsiooni. „Jõgeva MC kasvas välja just Sadalast. Siit sai alguse ka minu venna Argo Ellissoni ja minu motohuvi.”

Virve Muser ja Pille Tutt

„Paarikümne mootorratturi jõudmine koos peotulega rahvamaja õuele oli tõeline kõrghetk, õhus oli nooruslikkust, headust, ühtehoidmist, soovi hoida olulist, mis loodud,“ ütles laulu- ja tantsupeo ning tule tulemise Jõgevamaa kuraator Pille Tutt, kes ka Sadala Külade seltsi juhatuse esinaine.

Eigo Ellissonilt võtsid XXVII laulu- ja XX tantsupeo „Minu arm“ tule vastu Sadala rahvamaja nende kollektiivide juhid, kes osalevad  4.–7. juulini suurel peol Tallinnas. Nendeks olid segakoori Sõbrahing juhendaja Mare Talve ja Laiuse-Sadala noorte segarühma juhendaja Virve Muser. Nemad omakorda andsid tule edasi naisrühma juhendajale Artur Aunapile. Tulealtaril süütasid tule Sadala Külade seltsi juhatuse liikmed Vilja-Mari Luhalaid ja Ludmilla Ofart, kes aitasid jagada koos päevajuhist näitetrupi juhendaja Valdi Reinasega peotuld kogukonna esindajatele, kollektiividele ning kõigile huvilistele.

Sadala Külade Teatri liikuv rekvisiit tuld sõidutamas

Kõlakoja juures avati külakivi, millel tänuplaadid peo tule teekonnast Sadalas ja I laulupäeva 85. aastapäeva tähistamiseks. See väega maakivi on kingitus Sadala külale 600. aastapäevaks. Kantkülasse ja Ookatkule, mis tähistavad tänavu samuti esmamainimise 600. aastapäeva,  paigaldati samuti väega maakivid, millel tänuplaadid „EV100 igas külas“ ja  „Tule teekond sellest külast“.

Kogukonna haridus- ja kultuurielu ning piirkonna arendamist toetavatele koostööpartneritele ja eestvedajatele – koolile,  nais- ja segarühmale, segakoorile, näitetrupile, hoolekande ühingule ja Kandi Edendajate ühendusele ning Jõgeva valla esindusele anti tule teekonda tähistavad tulelaternad ja Luule Väina kodune küpsetis.

Sündmusel osales ka Jõgeva vallavanem Aare Olgo.

Sadala Külade teatri esimese liikuva rekvisiidi Phillip Morrisega, mille omanik Eckard Klug ka tule vastuvõtmisel osales, viidi peotuli Ookatkule väega külakivi  juurde ja sealt edasi rändas tuli juba naabrite juurde. Sadala naisrühm viis peotule laternaga Kantküla väega külakivi juurde.

 Jaan Lukas

Head Uudised GoodNews