1. Avaleht
  2. Poliitika
  3. FOTOD I President Karis: sõda Ukrainas on Euroopa Liitu ühtsemaks muutnud
FOTOD I President Karis: sõda Ukrainas on Euroopa Liitu ühtsemaks muutnud

FOTOD I President Karis: sõda Ukrainas on Euroopa Liitu ühtsemaks muutnud

President Alar Karis ütles täna Tallinnas Euroopa Parlamendi presidendi Roberta Metsolaga kohtudes, et Euroopa Liidu liikmesriigid on Venemaa agressiooni vastu koondunud ja muutunud senisest veelgi ühtsemaks.

Foto: Arno Mikkor

„Venemaa saavutas oma agressiooniga Ukrainas soovitule täiesti vastupidise tulemuse – Euroopa riigid on täna ühtsemad kui kunagi varem ja teevad koostööd nii humanitaarabi andmisel kui ka Venemaast energiasõltumatuse saavutamisel. Samuti on nüüd nii Soome kui ka Rootsi koondumas NATO vihmavarju alla,“ ütles president Karis. „Euroopa Liit ja Euroopa Parlament peavad jätkama ühtset poliitikat isoleerides Venemaad üha enam, karmistades sanktsioone ja jätkates Ukraina igakülgset toetamist.“

Foto: Arno Mikkor

President Karis ja Euroopa Parlamendi president Metsola kõnelesid ka liikmesriikide võimalusest jätkuvalt aidata ja toetada Ukrainat ning Ukraina inimesi nii nende kodumaal kui ka neid, kes on põgenenud sõjakoleduste eest Euroopasse. „Need inimesed on põgenenud sõja eest ja vajavad kaitset, vajavad tööd ja lapsed vajavad haridust, et pärast sõja lõppu pöörduda tagasi oma kodumaale, seda üles ehitama ja taastama,“ ütles president Karis. „Euroopa Liit aitab ja toetab Ukrainat täna ning ka sõjajärgsel taastamisel.“

Foto: Arno Mikkor

Eesti riigipea tunnustas Euroopa Parlamenti ja president Metsolat põhimõttekindla tegutsemise eest nii sanktsioonide kehtestamisel, energiaembargo toetamisel kui ka Ukraina pagulaste abistamiseks mõeldud paketi vastuvõtmisel.

Foto: Arno Mikkor

President Karise sõnul peab Euroopa Parlament tegema kõik selleks, et Venemaa agressiooniga seotud teemad püsiks kõigi fookuses seni, kuni sõda lõpeb. „Peame Venemaale survet avaldama seni, kuni saame olla kindlad, et ta ei korda oma agressiooni naabrite vastu ning samal ajal toetama Ukrainat ja andma talle Euroopa Liiduga liitumise perspektiivi,“ ütles Karis.

Head Uudised GoodNews