1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. FOTOD I Skulptuurinäitus ” Ülim Ilu”: maailma keskmes on inimene!
FOTOD I Skulptuurinäitus ” Ülim Ilu”: maailma keskmes on inimene!

FOTOD I Skulptuurinäitus ” Ülim Ilu”: maailma keskmes on inimene!

Tänavuse IN Graafika teemaks oli Ülim Ilu / Ultimate Beauty. Festivali raames avanes Pärnus Ultimate Beauty / Ülima ILU ohtlik maailm. “Illusioonid ja meelepete – Ülim Ilu” oli lugu tunnetest, emotsioonidest ja muudest tundlikest asjadest, mis on seotud suhete ja armastusega.

Festival keskendus kahes aspektis intiimsusele (mis on loomulikult väga üksteisega seotud) – hing ja liha. Festivali näitused tõmbasid vaataja tähelepanu nii vaimsele kui ka lihaselisele kogemusele.

Mõnikord on meil kõigil tunne, et meie ümbritsev maailm on väga materialistlik, et tunnetele ja emotsioonidele pole ruumi. Seekord soovisid korraldajad olla väga isiklikud ja rääkida intiimsusest, suhetest ja muudest ehk ebamugavatest teemadest. Kunstnikud tahavad meenutada, et maailma keskmes on inimene ja võib-olla peamine küsimus on: kuidas sa end tunned?

Kui illusioon on füüsiline nähtus, siis pettekujutus puudutab vaimset aspekti. Illusiooni ja pettekujutuse erinevus seisneb uskuja tunnetuses ja mõistuses jõuda äratundmiseni, provotseerida mõnd mälestust, tekitada arutelu või teha nalja, kuid vaieldamatuks diskuteerimiskohaks siinkohal on inimese üldine konditsioon ning ihalus ülima järgi.

Üle Pärnu linna ekspositsioonipindalel laiutas ka skulptuurinäitus ” Ülim Ilu” – Leonhard Lapin, Terje Ojaver, Elo Liiv, Mari-Liis Tammi, Taje Tross, Mare Mikof, Vergo Vernik, Al Paldrok alias Anonymous Boh, Jüri Ojaver, Ahti Seppet, Per William Pedersen, Rait Pärg, Paul Rodgers, Jaak Soans, Aime Kuulbusch, Rene Noni, Helena Tuudelepp jt.

Head Uudised GoodNews