1. Avaleht
  2. Kunst
  3. Näitusekalender netis koondab kokku Põhjamaade ja Baltikumi kunstisündmused
Näitusekalender netis koondab kokku Põhjamaade ja Baltikumi kunstisündmused

Näitusekalender netis koondab kokku Põhjamaade ja Baltikumi kunstisündmused

Kunstihuvilised saavad nüüdsest Eesti ja lähiriikide näituste kohta infot ammutada rahvusvahelisest veebipõhisest näitusekalendrist keskkonnas Noar.eu, mis koondab kokku märkimisväärsed kunstisündmused Eestis, Lätis, Leedus ja Põhjamaades. Hetkel on kalendris välja toodud enam kui 100 näitust või häppeningi.

Kalendriidee autori ja netikülje eestvedaja Andra Orni sõnul sündis kalender praktilisest vajadusest. „Kunstiostjad ja -huvilised küsivad meie käest sageli soovitusi, millistele näitustele minna, seda nii Eestis kui ka naaberriikides,“ selgitab Orn. Helsingisse, Stockholmi või Riiga sõites on üsna keeruline hakata otsima kaasaegse kunsti galeriisid ja muuseume, kui isegi asutuste nime ei pruugi teada.

Lisaks toetab rahvusvaheline näitusekalender suuremat läbikäimist ja koostööd Eesti, teiste Balti riikide ja Põhjamaade kunstiringkondade vahel. „Põhjamaades ollakse meie, lätlaste ja leedukate kaasaegsest kunstist väga huvitatud. Kunstihuvilised, kes jõuavad Eestis reisides meie kunstnike näitustele, saavad omakorda meie kunstnike loomingut oma koduriigis tutvustada,“ selgitas Orn.

Noaris on üleval enam kui 6000 kaasaegse kunsti teost 500 autorilt Baltikumist ja Põhjamaadest. Noar korraldab selliseid rahvusvahelisi kunstisündmusi nagu Tallinn Art Week ja Nordic & Baltic Young Artist Award. Sel aastal pälvis Noari tiim tänavakunstiprojekti Restart Reality eest välisministeeriumi kultuuripreemia.

Head Uudised GoodNews