1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. FOTOD I Tallinna päev algas Lühikese jala värava avamisega peaministrile
FOTOD I Tallinna päev algas Lühikese jala värava avamisega peaministrile

FOTOD I Tallinna päev algas Lühikese jala värava avamisega peaministrile

Kahekümnes Tallinna päev algas täna traditsiooniliselt piduliku Lühikese jala värava avamisega, mil Toompealt all-linna Tallinna päeva tähistama tulnud peaminister Kaja Kallast tervitas linnapea Mihhail Kõlvart.

Tallinna päeva avas pidulikult Tallinna linnapea ning Politsei- ja Piirivalveameti Põhja prefekt Joosep Kaasik andis peaministrile ja linnapeale ülevaate pealinnas toimuvast.

Linnapea Mihhail Kõlvart märkis, et 15. mail 1248 kinnitas Taani kuningas Erik IV Adraraha Tallinna kodanikele Lübecki linna õigused. „Paarisaja aasta pärast ehitati aga Tallinna ja Toompea vahele müür. Seda esialgu küll liiklusohutuse eesmärgil, kuid see müür sai nimeks usaldamatuse müür. Sest kahe linnaosa vahel oli aeg-ajalt hõõrumisi. Tänane kohtumine sümboliseerib aga riigi ja Tallinna vahelist usaldust ja koostööd,“ rääkis Kõlvart.

Peaminister Kaja Kallase sõnul nimetati tõepoolest kahe linnaosa vahel asuvat müüri ka vaenu müüriks. „Veel paar sajandit ja aastaid tagasi oli see vaen Toompea ja all- linna vahel, kuid mul on hea meel, et seda enam ei ole ning heameel on selle üle, et me saame teha koostööd ning see värav on avatud kogu aeg,“ sõnas Kallas.

Head Uudised GoodNews