1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. FOTOD! Ka Tallinn sai “Sinise südame”
FOTOD! Ka Tallinn sai “Sinise südame”

FOTOD! Ka Tallinn sai “Sinise südame”

Täna avati Tallinnas Katariina kail juubelilaulupeo ruumiinstallatsioon “Sinine süda”, mis jagab huvilistele vajalikku teavet ja annab igaühele võimaluse end laulukaare taustal jäädvustada.

„See suurepärane installatsioon aitab kindlasti kaasa, et juba loetud päevade pärast algav juubelilaulupidu jõuaks võimalikult paljudeni,“ sõnas Tallinna linnavolikogu esimees Tiit Terik. „Ma olen enam kui kindel, et tänapäeva moodsad inimesed leiavad “Sinise südame” kiirelt ja juba loetud tundide pärast on sotsiaalmeedia neid vahvaid pilte täis.“

Südame projekteeris Kino Maastikuarhitektid. Üks projekti autoreid, maastikuarhitekt Karin Bachmann on rääkinud, et südameseintele kleebitakse enne paigaldamist üldist ja kohalikku laulupeoteavet. Hiljem saab igal pool tekste välja vahetada ja panna midagi päevakajalist asemele – see pole ajutine installatsioon, vaid jääb alusele seisma pikemaks ajaks.

Maastikuarhitekti sõnul on vormiks süda seepärast, et juubelilaulupeo teema on „Minu arm“, mis seostub kõigile arusaadavalt armastuse ehk südamega. Vorm on aga tuletatud laulupeo peakunstniku Martin Rästa loodud mustrist, mis on kantud kõigile peoga kaasas käivatele asjadele. Tallinna kõrval on installatsioon kerkinud Tartusse, Elvasse, Viljandisse ja Muhumaale.

Laulu- ja tantsupidu „Minu arm“ toimub Tallinna lauluväljakul ja Kalevi staadionil 4.-7. juulini.

Head Uudised GoodNews