1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. FOTOD: Narvas avas uksed eesti keele maja
FOTOD: Narvas avas uksed eesti keele maja

FOTOD: Narvas avas uksed eesti keele maja

Täna, 1. oktoobril avati Integratsiooni Sihtasutuse peakontor ja Narva eesti keele maja aadressil Linda 2 ehk endistes Baltijetsi tehase ruumides.

„Kultuurilise lõimumise eelduseks on keeleoskus. Narva eesti keele maja on eesti keele õppe ja teiste kultuuriministeeriumi oluliste tegevuste tugipunkt. Siin ei õpita vaid klassis istudes, vaid ürituste ja nõustamise abil luuakse kultuuriruum ja keelekeskkond, kus eesti keelt kasutada. Sellise keskkonna loomine on eriti oluline just Narvas, kus mujal palju eesti keelt ei kõla. Integratsiooni Sihtasutus on teinud väga väärt tööd, seetõttu eraldas valitsus 2020. aastaks kultuuriministeeriumile täiskasvanute eesti keele õppeks 2 miljonit eurot lisaraha,“ ütles kultuuriminister Tõnis Lukas.

„Oleme oma uue kodu üle väga õnnelikud, kuna asume nüüd Narva kultuuri ja loovuse südames, kus meiega sama katuse all tegutsevad Narva Vaba Lava, ERR-i Narva stuudio ja ettevõtlusinkubaator Objekt. Oleme loonud 20 töökohta ja oleme kõige paremas mõttes hea näide riigi avatusest inimese poole,“ sõnas Integratsiooni Sihtasutuse juhataja Irene Käosaar. „Eesti keele õppe läbiviimine on vaid osa meie tegevusest. Narva eesti keele majast saab kindlasti veel üks eesti kultuuri edasikandja Ida-Virumaal.”

“Lisaks Narvale arendame koostööd kohalike omavalitsuste ja õppeasutustega Kohtla-Järvel ja Sillamäel,“ ütles Narva eesti keele maja juhataja Margarita Källo.

Avaüritusest võtsid täna osa riigikogu, valitsuse, ministeeriumide ja riigiametite, kohalike omavalitsuste, saatkondade ja muude partnerorganisatsioonide esindajad. Lõbusas „Eesti keele mängus“ panid eesti keele oskuse proovile ooperilaulja Julia Savitskaja, Sillamäe muusikakooli juht Vladimir Võssotski ja hiphopgrupi 5 Miinust liige Pavel Botšarov.

Esimene eesti keele maja avati 2019. aasta alguses Tallinnas.

Fotod: Andres Raudjalg

Head Uudised GoodNews