1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. FOTOD PLANEERINGUST I Tallinnas kinnitati Männikule uue tehnopargi detailplaneering
FOTOD PLANEERINGUST I Tallinnas kinnitati Männikule uue tehnopargi detailplaneering

FOTOD PLANEERINGUST I Tallinnas kinnitati Männikule uue tehnopargi detailplaneering

Tallinnas kehtestati detailplaneering Silikaat Tehnopargile Nõmme linnaosas, Männikul 28-hektari suurusel maa-alal tootmis- ja äriotstarbeliste hoonete arendamiseks. Tehnopargi arendajaks on Silikaat Grupi tütarettevõte Silikaadi Tehnopark OÜ.

Tehnopark asub ajaloolises, kuid ka praegu jõudsalt arenevas tööstushoonete piirkonnas Nõmme linnaosas Männikul. 22-le krundile on võimalus rajada kuni neljakorruselisi stock-office tüüpi hooneid ning traditsioonilisi äri-, lao- ja tootmishooned. Kokku määrati detailplaneeringuga ehitusõigus 65 hoone ja rajatise ehitamiseks.

Silikaat Grupi AS-i tegevjuht Jaak Saarniit peab Männikul asuva Silikaat Tehnopargi eeliseks eelkõige tema asukohta. „Tehnopark asub Tallinna kesklinnast vaid 10-minutilise autosõidu kaugusel. Logistiline eelis võimaldab kiiresti pääseda nii kesklinna kui ka Viljandi maanteele. Hea teedevõrgustik ja Tallinna ringtee lähedus annab võimaluse ligipääsuks igas suuruses transpordivahenditele ning teeb mugavaks ühenduse Tallinna ning lähiümbruse sadamaga. Järve Keskusesse jõuab tehnopargist vaid 5 minutiga,“ märkis Saarniit.

„Tehnoparki on oodatud erineva profiiliga ettevõtted, kõige enam võidavad aga need, kelle äriedu toetavad stock-office tüüpi äripinnad linnas, mis koondavad ühe katuse alla nii tootmise, esitlusruum, lao- ning büroopinnad. Töötajate liikumist toetab hea ühistranspordiühendus Tallinna erinevate linnaosadega,“ lisas Silikaat Kinnisvara tegevjuht Andrus Kõre. „Kuna detailplaneering sai linna poolt kinnituse alles selle aasta juunikuus, siis hetkel on ruumi ka mahukamatele arendusprojektidele. Kõik Silikaat Tehnopargi hooned valmivad rätsepalahendusena,“ sõnas Kõre.

Männiku tehnopargi maa-alal on pikk toomisajalugu, juba aastal 1910 alustati seal silikaattellise tootmisega. AS Silikaat tegeleb Männikul ehitusmaterjali tootmisega tänaseni. Lisaks AS-ile Silikaat asuvad tehnopargis Marmitoni tootmishoone ning Nevotexi ja Saunamaailma büroo ja keskladu.

Silikaat Tehnopark arendaja on Silikaadi Tehnopark OÜ, mis teeb seejuures koostööd nii emaettevõtte Silikaat Grupp AS-ga kui ka Silikaat Kinnisvara AS-iga.

Eesti kapitalil põhineva Silikaat Grupi alla koondub 33 ettevõtet. Tuntumad Silikaat Grupi ettevõtted on OÜ Järve Kaubanduskeskus, AS Silikaat, Aatrium Sisustuskaubamaja AS, Silikaat Kinnisvara AS, põllumajandusettevõtted Kõo Agro OÜ ja Mangeni PM ning Biometaan OÜ.

Head Uudised GoodNews