1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. FOTOD! Tallinnas avati moodne bassein helikopteri päästeõppusteks
FOTOD! Tallinnas avati moodne bassein helikopteri päästeõppusteks

FOTOD! Tallinnas avati moodne bassein helikopteri päästeõppusteks

ak4a3490Täna avas ettevõtlusminister Liisa Oviir Revali Merekooli teadus-ja metoodikahoone, mille keskmes on ainulaadne katsebassein koos helikopteri simulaatoriga. Basseinis saab tekitada laineid, müristamist, tuult ja vihma – ikka selleks, et helikopteri päästeõppuseid erinevates ilmastikuoludes läbi viia.

“Kui varem pidid meie jõuametkonade esindajad ja korrakaitsjad taotlisteks õppusteks sõitma Skandinaaviasse, siis nüüdsest on tipptasemel treeningkeskus Paljassaare poolsaarel,” rõõmustas Revali Merekooli tegevjuht Tanel Hinno.

Ettevõtlusminister Oviiri sõnul on eesmärgiks muuta Eesti majandusstruktuur teadmistemahukamaks ning viia elukestva õppe võimalused ja töömaailma vajadused vastavusse. „Revali Merekooli teadus- ja metoodikahoone on just samm selles suunas – tegemist on nutikaid lahendusi loova innovatiivse keskkonnaga,” sõnas ta.

Katsebasseini diameeter on 12 m, sügavus 4 m ning see mahutab 420 tonni vett. Ehitise ideest teostuseni läks veidi enam kui aasta.

“Täna tutvustasime meie kõige värskemat sammu, mida astudes oleme teel merenduskoolituse absoluutsete tippude klubisse. Nimelt taotleme kõige kõrgemat ja keerulisemat avamere päästekoolituse sertifikaati organsatsioonilt OPITO,” lausus Hinno.

1989. aastast tegutsev kool on korraldanud enam kui veerandsaja aasta jooksul üle 100 000 koolituse rohkem kui 22 000-le inimesele.

“Julgen öelda, et oleme aastatega kasvanud väärikaks ja usaldusväärseks partneriks Eesti riigile ja tema allorganisatsioonidele,” sõnas Hinno. Aga samuti on koolitatud inimesi Skandinaaviast, teistest Euroopa riikidest ning ka näiteks Austraaliast, Kanadast ja Filipiinidelt.

Revali Merekool pakub merendus- ja mereohutusalast koolitust huvilaevnikele, vabatahtlikele merepäästjatele, jõustruktuuridele, laevandusettevõtetele ja meremeestele.

VAATA GALERIID!

Head Uudised GoodNews