1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. GALERII! Tartus püstitati Eesti pikima võileiva rekord
GALERII! Tartus püstitati Eesti pikima võileiva rekord

GALERII! Tartus püstitati Eesti pikima võileiva rekord

Foto: Kadri Audova

Täna sündis Tartus uus Eesti rekord, kui sajad tartlased aitasid kaasa Eesti pikima võileiva valmistamisele. AHHAA keskuse eksperdid mõõtsid võileiva kogupikkuseks 224,27 meetrit – selleks kulus 130 kilogrammi värsket Subway saia, 155 kilogrammi köögivilju, 100 kilogrammi erinevaid lihatooteid, 48 kilogrammi juustu ning 30 liitrit kastmeid.

“Uus võileivarekord sündis tänu usinatele Tartu võileivasõpradele, kusjuures rekordiline 224,27-meetri pikkune võileib ligi veerand tunniga,” avas uue Eesti rekordi sündimise tagamaid Eesti suurima võileivapoodide keti Subway Eesti arendusjuht Ats Raigla. Ta lisas, et Subway Eestil on suur rõõm, et rekordvõileib valmis just lastekaitsepäeval ja paljude noorte tartlaste abil. “Kõik tänased võileivameistrid saavad öelda, et ka nemad on Eesti rekordi omanikud, sest just nende abil ju rekord sündiski,” rõhutas Raigla, tänades kõiki osalejaid.

Subway Tartu kaupluste frantsiisivõtja Jazzway OÜ juhatuse liige Elis Kaurson lisas, et kuigi võileib valmistati vähem kui veerand tunniga, kulus kogu võileivamaterjali ettevalmistamiseks kogu eilne öö ja tänane hommik. “Subway Tartu töötajad küpsetasid alates eile õhtust kolmes Subway poes värskeid saiu, varahommikul valmistati ette 155 kilogrammi köögivilju ja liha- ning juustukatteid, mis alles vahetult enne rekordvõileiva valmistamise algust kohale toodi,” sõnas Kaurson.

Rekordvõileiba aitasid valmistada ka Teatribussi näitlejad kogupere suvenäidendist „Kadunud Jõmmu“ ja mitmed Tartu kooliõpilased, nende seal ka 6. klassi õpilane Martin, kes sõnas pärast rekordi valmimist, et enne võileivavalmistamise algust olid nad sõpradega natuke ärevuses, sest ei teadnud, kui kiiresti nendele ette antud võileivameeter valmis tuleb teha, kuid kogu valmistamise osa oli nii põnev kui ka lõbus. “Kui muidu näeme, kuidas Subway võikud letis valmivad, siis täna ise tehtud võileib maitses vähemasti sama hästi,” sõnas Martin, lisades, et on päris uhke, et sai rekordi sünnile kaasa aidata.

Lisaks hiigelvõileiva valmistamisele sai lastekaitsepäeva puhul Tartu Kaubamaja keskuses uudistada Eesti Teadusagentuuri poolt üles seatud teadusmaailma koos teadusteemaliste õpitubade, õpilastööde näituste ja teadusteatri etendustega.

VAATA GALERIID!
Fotod: Kadri Audova

« kohta 3 »
Head Uudised GoodNews