1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Film
  4. Galerii! Tõrva Dokfest täitis ajaloolise kinomaja filmihuvilistega
Galerii! Tõrva Dokfest täitis ajaloolise kinomaja filmihuvilistega

Galerii! Tõrva Dokfest täitis ajaloolise kinomaja filmihuvilistega

Fotod: Paul Poderat

Möödunud nädalavahetusel jõudis lõpule neljas Tõrva Dokfest, mis tõi väikelinna 12 dokumentaalfilmi ja täitis ajaloolise kinomaja filmihuvilistega üle Eesti. Nelja päeva jooksul osales festivalil üle 500 külastaja.

Selle aasta festivaliprogrammi iseloomustav joon oli filme läbiv armastuse temaatika ning rahvusvaheliste filmide kõrval linastus seekord oluline valik kodumaiseid dokumentaalfilme.

Neljapäeval alguse saanud festivali avas Minna Hinti “Appi, ma vajan armastust”, mis jutustab loo noore mehe armastuseotsinguist ning lõpetas Eesti publiku südamed võitnud “Kedi”, sisevaade Istanbuli tänavakasside ellu. Laupäeval said filmisõbrad uudistada spetsiaalselt kohale toodud kinoprojektorilt ning näha oma silmaga filme 16-millimeetriselt filmilindilt.

Publikul avanes võimalus filmitegijatega kohtuda ja diskuteerida. Sel aastal olid filmimeeskonnast kohal Eesti filmitegijad Sandra Jõgeva, Igor Ruus, Marianna Kaat, Priit Valkna, Martin Männik ja Minna Hint, eraldi külalistena rääkisid filmide teemal ka Uku Visnapuu ja Marcus Turovski.

Festivali peakorraldaja Liisa Nurmela sõnul on võimalus filmitegijatega otsekontakti saada ja arutellu astuda väga oluline osa filmifestivalist: “Nii nagu varasematel aastatel, oli meie eesmärk ka sel aastal kutsuda festivalist osa võtma võimalikult paljud filmitegijad. Võimalus pärast filmi vaatamist filmi autoritega vestelda andis festivalikogemusele väga palju juurde ning võimaldas erinevaid vaatenurki paremini avada.”

Populaarsemateks filmideks osutusid sel aastal kodumaine “Nõukogude hipid”, Terje Toomistu film Nõukogude Liidu hipiliikumisest ja “Kedi”, Ceyda Toruni dokumentaalfilm Istanbuli tänavakassidest.

Tõrva Dokfest toimus neljandat järjestikust aastat Tõrva ajaloolises kinomajas Koit 19.-22. oktoobril 2017. Festivali eesmärk on avardada kodumaiste ja rahvusvahelise kinokunsti kaudu ühiskonnas arvamuste vaatenurki. Selle aastase festivali noor korraldusmeeskond koosneb TÜ Viljandi kultuuriakadeemia kultuurikorralduse eriala lõpetanutest, kinohuvilistest ja vabatahtlikest üle Eesti. Festivali peakorraldaja on Liisa Nurmela, programmijuht Mai Kroonmäe ja kunstiline juht filmirežissöör Marianna Kaat, festivali turunduse ja kommunikatsiooni eest hoolitsesid Hedi Armulik ja Kadi Kolk, sponsorlusega tegeles Mait Vesker ja visuaalse identiteedi lõi Katrin Nõu.

Festivali korraldavad MTÜ Rabarebased koostöös Tõrva linna ja filmiproduktsioonifirmaga Baltic Film Production. Festivali toetasid Eesti Kultuurkapital, Eesti Filmi Instituut, MTÜ Mondo, Eesti Arengukoostöö, Mulgimaa Arenduskoda, Norra Saatkond, Tartu Ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia, kohalikud vallavalitsused ning teised toetajad.

VAATA GALERIID!
Fotod: Paul Poderat

Head Uudised GoodNews