1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Pärnu kutsub animafilmide austajaid Fideofestivalile
Pärnu kutsub animafilmide austajaid Fideofestivalile

Pärnu kutsub animafilmide austajaid Fideofestivalile

TuttUus
TuttUus

Sel nädalal neljapäevast laupäevani (19. – 21. oktoober) toimuvad kolm päeva järjest Pärnu Fideofestivali animafilmide skriiningud Pärnu Apollo kinos ja Pärnu muuseumis. Sissepääs on tasuta. Pärnu Fideofestivali sügisesed skriiningud koosnevad kolmest erilinastusest.

Neljapäeval 19. oktoobril kell 19.00 – 20.50 on Rahvusvaheline animaprogramm Stoptrik Pärnu Apollo kinos.

TuttUus

Väljas on „Stopmotion“ tehnikas valmistatud ruumilised animatsioonid nomineeritud animakunstnikutelt Iisraelist, USAst, Venemaalt, Saksamaalt, Hispaaniast, Itaaliast, Taanist, Belgiast ja Brasiiliast.

Stoptrik

Stoptrik animaprogramm koostöös Stop Trick Rahvusvahelise Filmfestivaliga on pühendunud „stop motion“ tehnikatele, mis on käsitsi valmistatud — ruumilised animatsioonid nagu nukufilm, savianimatsioon, esemete või fotode manipuleerimine, lahtiste materjalide (nagu sool, liiv jne.) animatsioon, esitatud on nii traditsioonilised lõiketehnikad ja kui ka paljud muud variandid, mis keskenduvad alternatiivsetele perspektiividele kultuuris ning nende väljendustele animatsiooni žanris.

Stoptrik
Stoptrik

Reedel, 20. oktoobril kell 17.00 – 18.00 toimub EKA Greatest Hits! Pärnu Muuseumi kinosaalis ja laupäeval, 21.oktoobril kell 17.00 – 18.00 TuttUus Anima Pärnu Muuseumi kinosaalis.

EKA Greatest Hits! on komplekteeritud silmapaistvamate animafilmide seast, mis on valminud Eesti Kunstiakadeemia animatsiooni osakonna 10 aasta tegutsemisaja jooksul.

EKA Greatest Hits

TuttUus Anima on verivärske Eesti animatsiooni programm, kus kõik esitatavad teosed on valminud 2017. aastal.

EKA Greatest Hits & TuttUus animatsiooni programmi on komplekteerinud Olga Pärn ja Priit Pärn. Animatsioon levib ja areneb kaasajal jõudsamalt kui kunagi varem, seda eelkõige tänu interneti ja digitaalsete meediumite laialdasele kasutusele. Animatsioonist on saanud massikultuuri osa, selle üks keskseid vorme. Animatsiooni võib näha digitaalses ekraanigraafikas, arvutimängudes, muusikavideotes, filmides jne. Eesti animatsiooni teeb unikaalseks Priit Pärna stsenaariumi loomise metodoloogika, mida mujal maailmas ei õpetata ning mis suuresti on panustanud Eesti mainele kui tugeva animakoolkonnaga riigile rahvusvahelisel kultuurimaastikul.

EKA Greatest Hits

Programmid on sobilikud kõikidele vanusegruppidele, need on suurepäraseks õppematerjaliks loomingulise eneseväljenduse tarvis. Festivali toetavad Eesti kultuurkapital ja Pärnu linn.

Head Uudised GoodNews