1. Avaleht
  2. Haridus
  3. Haabersti saab aasta lõpuks juurde mitusada lasteaiakohta
Haabersti saab aasta lõpuks juurde mitusada lasteaiakohta

Haabersti saab aasta lõpuks juurde mitusada lasteaiakohta

1970. aastate lõpus Järveotsa tee 33 valminud lasteaiahoone läheb ümberehitamisele, selle tulemusena saadakse juurde 933 ruutmeetrit pinda ja kohti jagub 264 lapsele.

Uuendustööd majas, mis viimati oli Kadaka põhikooli käsutuses ja seisis ligi seitse aastat tühjana, on alanud. Hoone koosneb kahest kahekorruselisest ja neid ühendavast ühekorruselisest osast. Viimane saab samuti teise korruse peale ning ujula läbib põhjaliku uuenduskuuri.

Haabersti üheksast munitsipaallasteaiast ehitati aastakümneid tagasi koos basseiniga koguni viis. “Paraku tegi aeg oma töö ja osades neist ei olnud võimalik kahjuks basseini sihtostarbeliselt kasutada pea kümme aastat. Kuid 2017. aastal otsustas Tallinna linn renoveerida täielikult Pääsusilma, Järveotsa ja Meelespea lasteaia basseinid,” ütles Haabersti linnaosavanem Andre Hanimägi ja rõõmustas, et nüüd on kõikide Haabersti lasteaedade basseinid töökorras ja lasteaiad saavad taas lastele õpetada eluks nii olulist ujumise algõpet.

Lisaks rühmaruumidele saab maja kunstiruumi, õppeköögi, raamatukogu, saalid, basseiniruumi ning riietus- ja duširuumid, aga ka avatud õppeala ja oma köögi. Arvestatud on erivajadustega lastega: majja tuleb ratastooli ja käimisabivahendi kasutajale kohandatud lift, samuti nõuetekohane inva-WC. Lasteaia õu tehakse korda ja sinna rajatakse mänguväljakud.

“Lasteaialastele loodud ujumisvõimalus on ülimalt tänuväärne, sest veega saadakse kõige kiiremini sõbraks just koolieelikuna,” ütles ujumisliidu algõpetuse projektijuht Helen Link. “Veehirmu on väikelastel märksa kergem ületada, nad on paindlikumad ja õpivad kiiremini. Kui näiteks koolilast võib ainuüksi vee kurku tõmbamine basseinist pagema sundida, siis väikelastel valdavalt paanikat ei teki. Seega on ujumisvõimaluse loomine lasteaia juures odavaim viis lapsi ujuma õpetada, sest korraliku ujumisoskuse saavutamiseks kulub hiljem lihtsalt vähem aega. Mida varem alustada, seda kergem on ujuma õppida!”

Head Uudised GoodNews